EURO 2008: Nemec Beckenbauer favorizuje Španielov

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer (Autor: ap)
TASR|28. jún 2008 o 16:03

Nemecká futbalová legenda Franz Beckenbauer dáva vo finále európskeho šampionátu väčšie šance Španielsku. To sa v zajtrajšom videnskom finále stretne práve s jeho domovinou.

Viedeň 28. júna (TASR) - Bývalý vynikajúci nemecký futbalista Franz Beckenbauer v sobotu vyhlásil, že technicky silní Španieli môžu vo finále EURO 2008 zdolať jeho krajanov, pokiaľ budú hrať tak dobre, ako hrali v semifinále proti Rusom.

Španieli postúpili do finále, keď po vynikajúcom druhom polčase vyhrali nad Rusmi 3:0. "V druhom dejstve bola Španielska hra najlepšia, akú som videl za posledných desať rokov. S takouto hrou zdolajú každého súpera na svete. Španieli sú nesmierne flexibilní a technicky zdatní a pravdepodobne aj fyzicky silnejší ako Nemci," povedal futbalový cisár.

Šesťdesiatdvaročný Beckenbauer, ktorý priviedol Nemecko k titulu majstrov sveta v roku 1990, však svojich krajanov nezatracuje a verí, že rozhodujúci môže byť výkon kapitána Michaela Ballacka. "Nemecké výkony nie sú také vyrovnané, ako španielske. Ak zahráme tak ako s Portugalcami, máme dobrú šancu vyhrať. Rozhodujúci bude výkon Ballacka, pretože práve on je líder a on diktuje hru," pokračoval Beckenbauer.

"Je to finále dvoch klasických futbalových krajín. Verím, že to bude dobrý a atraktívny zápas s množstvom gólov. Možno skončí remízou a rozhodnú až jedenástky, v ktorých budú mať pevnejšie nervy Nemci," dodal.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»EURO 2008: Nemec Beckenbauer favorizuje Španielov