Etiópske vytrvalkyne sa pobili, Gebrselassie neistý

SITA|21. júl 2008 o 12:13

ADDIS ABEBA 21. júla (SITA) - Etiópske médiá informovali, že na sústredení atletického reprezentačného tímu pred olympijskými hrami v Pekingu došlo minulý týždeň štvrtok pred ranným tréningom k incidentu ...

ADDIS ABEBA 21. júla (SITA) - Etiópske médiá informovali, že na sústredení atletického reprezentačného tímu pred olympijskými hrami v Pekingu došlo minulý týždeň štvrtok pred ranným tréningom k incidentu medzi dvoma vytrvalkyňami. Svetová rekordérka v hodinovke Dire Tuneová a maratónkyňa Bezuneš Bekeleová, ktoré bojujú o posledné voľne miesto vo výbere Etiópie pre pekinský maratón, sa najprv pustili do ostrej slovnej výmeny a neskôr došlo aj k fyzickým potýčkam. Bežkyne sa vraj pohádali na tom, ktorá si viac zaslúži nomináciu na olympiádu. K vážnemu zraneniu našťastie nedošlo.

Etiópskej nominácie na OH 2008 sa týka aj ďalšia informácia. Stále nie je jasné, či do Pekingu pocestuje dvojnásobný olympijský víťaz, ktorý by mal bežať 10 000 m. Tridsaťpäťročný svetový rekordér v maratóne (túto disciplínu v Pekingu nepobeží z obáv o svoje zdravie) má natiahnutý lýtkový sval a nemôže trénovať na dráhe. Zatiaľ behá iba na trávnatom povrchu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Etiópske vytrvalkyne sa pobili, Gebrselassie neistý