Etická komisia FIFA informovala Blattera a Platiniho o dôvodoch trestov

Michel Platini (vľavo) a Sepp Blatter dostali osemročný dištanc.
Michel Platini (vľavo) a Sepp Blatter dostali osemročný dištanc. (Autor: SITA/AP)
TASR|9. jan 2016 o 12:13

Obaja dostali zákaz pôsobiť v akejkoľvek funkcii vo futbale na osem rokov. Etická komisia FIFA už Seppovi Blatterovi a Michelovi Platinimu oznámila dôvody trestov, ale na verejnosť sa zatiaľ nedostali.

ZÜRICH. Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) poskytla podrobné dôvody osemročných trestov prezidentovi Seppovi Blatterovi aj šéfovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelovi Platinimu.

Informovala agentúra Reuters.

Na verejnosť sa dôvody ešte nedostali, komisia adresovala písomnosti ich právnikom. "Po prijatí dôvodov rozhodnutia majú obaja funkcionári možnosť obrátiť sa na odvolaciu komisiu FIFA," uvádza sa v komuniké komisie.

Etická komisia FIFA v decembri potrestala Francúza Platiniho a švajčiarskeho prezidenta strešnej organizácie svetového futbalu Seppa Blattera osemročným zákazom činnosti. Okrem toho zaplatí Blatter pokutu 50-tisíc švajčiarskych frankov, Platini o 30-tisíc viac.

Obaja sa necítia byť vinní a chcú sa odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS).

Blatter už dávnejšie oznámil, že končí na poste prvého muža svetového futbalu a v mimoriadnych voľbách 26. februára kandidovať nebude.

Pred pár dňami sa kandidatúry vzdal aj Platini.

Francúz mal v roku 2011 prijať od Blattera dva milióny švajčiarskych frankov, údajne za prácu v úlohe jeho poradcu v rokoch 1999 až 2002. Neexistuje o tom ale žiaden doklad. Obaja funkcionári tvrdia, že medzi sebou mali ústnu dohodu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Etická komisia FIFA informovala Blattera a Platiniho o dôvodoch trestov