Espaňol Barcelona bude viesť "Tintin" Marquez

SITA|3. jún 2008 o 12:25

BARCELONA 3. júna (SITA, AP) - Espaňol Barcelona nezašiel pri hľadaní nástupcu trénera Ernesta Valverdeho ďaleko, v pondelok španielsky futbalový klub oznámil, že kormidlo prevezme jeho bývalý asistent ...

BARCELONA 3. júna (SITA, AP) - Espaňol Barcelona nezašiel pri hľadaní nástupcu trénera Ernesta Valverdeho ďaleko, v pondelok španielsky futbalový klub oznámil, že kormidlo prevezme jeho bývalý asistent Bartolome Marquez. Kouč známy vo futbalových kruhoch pod prezývkou "Tintin" podpísal zmluvu na jeden rok. "Marquez je kompetentná osoba a ja som absolútne presvedčený, že profily ostatných kandidátov nie sú lepšie ako jeho," uviedol športový riaditeľ Espaňolu Paco Herrera.

Marquez sekundoval na Olympijskom štadióne Lluísa Companisa hlavným trénerom štyri roky, dva Valverdemu a dva Miguelovi Angelovi Lotinovi. Osem rokov strávil v katalánskom klube aj ako hráč. Počas 11-ročného funkčného obdobia prezidenta Espaňolu Daniela Sancheza Libreho je už 11. trénerom.

Valverde nahradil Lotinu v máji 2006 a vlani sa mu podarilo s tímom postúpiť do finále pohára UEFA, trofej však po penaltovom rozstrele obhájila FC Sevilla. V uplynulej sezóne patrila Espaňolu až 12. priečka v tabuľke Primera División bez nároku na účasť v európskych pohárových súťažiach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Espaňol Barcelona bude viesť "Tintin" Marquez