Z jedného klubu do druhého. Crvena zvezda posiela Jirku na ďalšie hosťovanie

Erik Jirka.
Erik Jirka. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|10. jan 2020 o 10:06

Odchovanec Trnavy si zahrá v Poľsku.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový krídelník Erik Jirka odchádza zo srbskej Crvenej zvezdy Belehrad na hosťovanie do poľského klubu Górnik Zabrze.

Ako referuje web mozzartsport.com, súčasťou dohody oboch strán má byť aj možnosť uplatnenia opcie na prestup pri odstupnom 700-tisíc eur.

V prípade posezónnej realizácie transferu by si mal srbský šampión ponechať desať percent z možného ďalšieho predaja 22-ročného odchovanca Spartaka Trnava.

"Práve v tomto momente prebieha lekárska prehliadka. Priletel som zo Španielska a včera sa to dotiahlo. Górnik Zabrze je dobrý klub. Tréner Erika veľmi chcel, čo je pre mňa ako manažéra veľmi dôležité. Dúfam, že počas zdravotných testov všetko dobre dopadne a nič nebude brániť podpisu zmluvy a jeho prezentácii," povedal pre agentúru SITA hráčsky agent Adrián Lučan.

Prestup Jirku do belehradského klubu oficiálne spečatili začiatkom ročníka 2018/2019. K novému tímu sa však pripojil až počas zimnej prestávky a na konci sezóny mohol oslavovať zisk srbského majstrovského titulu.

V jesennej časti aktuálnej sezóny Jirka hosťoval v inom srbskom klube Radnički Niš, v devätnástich súťažných zápasoch zaznamenal štyri góly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Z jedného klubu do druhého. Crvena zvezda posiela Jirku na ďalšie hosťovanie