So Starou Ľubovňou postúpil cez víkend do II. ligy. Veterán Jendrišek už dorazil do dejiska ME

Erik Jendrišek v zápase Slovenska v malom futbale.
Erik Jendrišek v zápase Slovenska v malom futbale. (Autor: SZMF)
Sportnet|3. jún 2024 o 07:33

V tíme nahradil zraneného Tomáša Mikluša.

SARAJEVO. Slovenskú reprezentáciu v malom futbale podporí na majstrovstvách Európy v Sarajeve aj nestarnúci Erik Jendrišek.

K výberu sa pripojil po tom, čo sa skončil šampionát pre Tomáša Mikluša. Na nohe má zlomenú kostičku a zranenie si vyžiadalo aj zákrok lekárov.

Jendrišek ešte v sobotu dopomohol svoju tímu zo Starej Ľubovne k postupu do II. ligy z III. ligy Východ.

Jeho tím zdolal MŠK Spišské Podhradie 2:1 a pred posledným kolom má nedosthnuteľný náskok. V tabuľke je na druhom postupovom mieste hneď za Stropkovom.

Slováci odštartovali kontinentálny šampionát vo veľkom štýle. Hneď v úvodnom zápase zdemolovali Chorvátsko 10:1 a získali prvé body do tabuľky.

Španielsko sa aktuálne nachádza na 19. mieste v rebríčku EMF. Španieli sa predstavili aj na EMF EURO 2022 v Košiciach, kde obsadili konečné 19. miesto.

Reprezentanti Španielska na poslednom európskom šampionáte nepostúpili zo základnej skupiny, keď získali jeden bod za remízu s Albánskom.

Vo zvyšných dvoch zápasoch podľahli Rumunsku a Azerbajdžanu výsledkom 1:5. Najlepším výsledkom Španielov na EMF EURO je 11. miesto z roku 2018.

Slovensko sa so súperom z Pyrenejského polostrova stretlo doposiaľ dvakrát. Naposledy v roku 2019 na EMF Nations Games v Brne, kde sme vyhrali presvedčivo 11:2.

So Španielskom sme sa stretli aj na EMF EURO 2017, keď boli našim súperom v základnej skupine. Zápas sme vtedy vyhrali 5:2.

Tabuľka skupiny C na ME v malom futbale 2024

Poradie

Krajina

Zápasy

V

R

P

Skóre

Body

1.

Slovensko

1

1

0

0

10:1

3

2.

Česko

1

1

0

0

4:2

3

3.

Španielsko

1

0

0

1

2:4

0

4.

Chorvátsko

1

0

0

1

1:10

0

.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»So Starou Ľubovňou postúpil cez víkend do II. ligy. Veterán Jendrišek už dorazil do dejiska ME