Do tretice všetko dobré! Kapustová získala v pretekoch hromadného štartu medailu

Ema Kapustová.
Ema Kapustová. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Sportnet, SITA|11. feb 2024 o 10:41

Slovenská reprezentantka spravila tri chyby na strelnici.

ME juniorov v biatlone 2024 - Jakuszyce (Poľsko)

Preteky s hromadným štartom - juniorky

1.

Anna Andexerová

Rakúsko

28:46,3 min (3)

2

Svatava Mikyšková

Česko

+24,9 s (2)

3.

Ema Kapustová

Slovensko

+46,1 s (3)

19.

Tamara Molentová

Slovensko

+2:21,6 min (3)

25.

Alžbeta Garguláková

Slovensko

+3:21,1 min (5)

34.

Kristína Makovínyová

Slovensko

+4:15,3 min (6)

40.

Sara Pacerová

Slovensko

+5:08,1 min (8)

49.

Veronika Michalechová

Slovensko

+6:25,3 min (7)

JAKUSZYCE. Slovenská reprezentantka Ema Kapustová obsadila 3. miesto na ME juniorov v biatlone 2024 v poľskom stredisku Jakuszyce.

V nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom zaznamenala tri strelecké chyby a na víťazku Annu Andexerovú stratila 46,1 sekundy.

Druhá došla do cieľa česká reprezentantka Svatava Mikyšková so stratou 24,9 sekundy.

Slovenskej reprezentantke nevyšla záverečná streľba, v ktorej spravila dve chyby.

Napriek tomu však opúšťala strelnicu na priebežnej druhej priečke, no Mikyšková v záverečnom úseku predviedla skvelý beh a s pohodlným náskokom si dokráčala pre striebornú medailu.

"V predchádzajúcich pretekoch som mala pomalšie strelecké položky s chybami, teraz som to chcela urobiť trochu inak a napraviť to.

Som trochu sklamaná z poslednej stojky, zariskovala som, aby to bolo rýchle, ale nevyšlo mi to. Tie dve rany neboli veľmi ďaleké, ušli mi prvé dve miesta.

Nakoniec som vďačná, že sa to takto skončilo, lebo počasie nám neprialo. Na trati boli miestami kamene a sem-tam aj asfalt, takže som rada, že je z toho tretie miesto.

Ďakujem svojmu tímu aj všetkým, ktorí za mnou stoja a podporujú ma," uviedla Kapustová v hlasovej správe na webe slovenskybiatlon.sk.

"Od Emysme videli opäť vysoký štandard. Je to pretekárka s maximálnymi ambíciami, takže ani s tým bronzom nebola stopercentne spokojná.

Splnila si ale zatiaľ všetky tohtosezónne ciele. Dokonca až nad mieru," napísal web slovenského biatlonu.

Kapustová tak po 6. mieste vo vytrvalostných pretekoch a 11. priečke v šprinte dosiahla na svoje prvé pódium na podujatí.

Z ďalších Sloveniek skončila Tamara Molentová na devätnásom a Alžbeta Garguláková na 25. mieste, ďalšie tri slovenské biatlonistky skončili mimo najlepšej tridsiatky.

Všetky Slovenky sa aktuálne vrátia domov a budú sa pripravovať na MSJaK v Otepää, kam sa letí v stredu 21. februára a súťaže následne začínajú v piatok 23. 2.

Podujatie juniorského biatlonu uzatvoria preteky hromadného štartu mužov, v ktorom bude mať Slovensko päť pretekárov - Jakub Borguľa, Šimon Adamov, Michal Adamov, Martin Maťko a Sebastián Ilavský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Do tretice všetko dobré! Kapustová získala v pretekoch hromadného štartu medailu