Eichelov stav sa zlepšuje, jeho návrat na ľad sa blíži

Jack Eichel bude svojmu tímu chýbať viac než mesiac.
Jack Eichel bude svojmu tímu chýbať viac než mesiac. (Autor: SITA/AP)
TASR|10. nov 2016 o 10:01

Dvadsaťročný center utrpel pred štartom sezóny NHL zranenie členka a odvtedy pauzuje.

BUFFALO. Zdravotný stav Jacka Eichela sa každým dňom zlepšuje a americký hokejista sa bude môcť čoskoro vrátiť do zostavy Buffala.

Dvadsaťročný center, ktorý je napriek mladému veku už jednou z hlavných opôr Sabres, utrpel tesne pred štartom sezóny NHL bolestivé zranenie členka a odvtedy pauzuje.

Podľa zámorských médií by mal Eichel čoskoro začať individuálne korčuľovať.

"Uplynuli práve štyri týždne od momentu, keď sa Jack zranil. Nechcem prognózovať, kedy sa vrátiť na ľad, či to bude dnes, zajtra alebo pozajtra, v každom prípade sa jeho stav zlepšuje. Uplynulé štyri či päť dní dokázal už intenzívnejšie trénovať. Uvidíme, čo k tomu povie lekár," povedal pre zámorské médiá tréner Buffala Dan Bylsma.

Eichel sa smoliarsky zranil na tréningu 12. októbra, deň pred otváracím zápasom "šabieľ" proti Montrealu. Dva týždne chodil o barlách, potom začal nohu postupne zaťažovať.

Talentovaný Američan, ktorý bol dvojkou vlaňajšieho draftu, dosiahol v minulej, jeho nováčikovskej sezóne 24 gólov a 32 asistencií. V tímovej produktivite sa tak zaradil na druhé miesto za Ryana O'Reillyho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Eichelov stav sa zlepšuje, jeho návrat na ľad sa blíži