Eddie Alvarez našiel spôsob ako poraziť Conora

Dominik Balik|13. feb 2016 o 01:00

Eddie Alvarez nerozumie bojovníkom, ktorí s Conorom prehrali. Podľa jeho slov je dosť jednoduché zdolať ho.

Názory okolo Conora McGregora nie sú ironické. Či už je to súper, alebo nezaujatý pozorovateľ, UFC šampión v ľahkej váhe vyvoláva silné diskusie o tom kto je, čo chce dosihnúť a aký dobrý bojovník je.

V poslednej dobe, pohľady upierajúce sa na osobu Conora McGregora davájú za pravdu, že tento Írsky bojovník je jeden z najlepších v tomto športe. Je neporazený v UFC a zobral opasok hviezde menom Jose Aldo, ktorý bol šampiónom veľmi dlhú dobu a to len za 13 sekúnd boja. Ale bývalý  šampión ľahkej váhy Bellatoru a súčastný rival Eddie Alvarez hovorí, že poraziť McGregora v skutočnosti nie je až taký problém.

Keď bol Alvarez požiadaný o to, aby predpovedal ako sa vyvinie nadchádzajúci zápas o titul medzi Dos Anjosom a McGregorom na UFC 196, tvrdil že je to celé len otázkou priorít a použitia správnej techniky boja.

„Pre mňa je to veľmi jednoduchý boj zo strany Dos Anjosa, ale potrebuje dostať McGregora na zem. Ak sa mu to nepodarí može dostať knockout práve tak, ako ostatní súperi s ktorými Conor bojoval. Nesmie dovoliť, aby to bolo hlavne o boji v postoji a o úderoch,“ hovorí Alvarez.

„Neznášam, keď ľudia, ktorí sú výborní v BJJ a sú dobrí zápasníci, zanechajú tento štýl boja a všetko to, v čom sú dominantní, pretože im ľudia, ktorí sa okolo nich pohybujú hovoria, že sú skvelí v boji v postoji. Dúfam že Dos Anjos nebude jeden z nich. Dúfam, že bude robiť to, v čom spočíva jeho najväčšia sila a vyhrá tento zápas práve tým spôsobom, v ktorom je najlepší. Myslím si, že veľa bojovníkov, ktorí by to mohli dokázať práve týmto spôsobom, to proti McGregorovi nerobia.“

Viac než to, Alvarez uviedol, že útočiť na McGregora na zemi nie je len lepšia cesta k víťazstvu, ale aj omnoho ľahšia.

„Je to jednoduchý spôsob, ako proti nemu vyhrať a nikto to zdá sa tak nerobí. Je to naozaj frustrujúce sledovať to,“ povedal.

„Mám pocit, že bude vyzerať smiešne. Úprimne povedané, mýslím si, že by to mohlo byť až zahanbujúce. Každí z divákov by na to pozeral s úžasom. Prečo to nikto iný neurobil? Divákov by to veľmi prekvapilo.“

Pre tých, ktorí spätne vyhlasovali, že McGregorova práca na zemi bola skúšana Chadom Mendezom na UFC 189 si Alvarez dovolil oponovať, že v tomto prípade mala byť Mendesová taktika odlišná. Tvrdí, že štýl Mendesa, ktorí sa rozhodol použiť je dobrý iba ak sa pužije spolu s absolvovaním celej prípravy, inak je nemožné použiť tento štýl boja efektívne.

„Poďme sa o tom chvíľku porozprávať," Alvarez pokračuje. „Mendes je primárne zápasník, správne? Primárne zápasník. Zápasnícke útoky zaberajú bojovníkovi veľa energie. Nemôžete len tak vstať z pohovky a použiť zápasnícky útok proti súperovi. To sa nestane. Na to musíte mať výbornú kondíciu a byť vo forme. Bez plného absolvovania kempu to proste nejde.“

Stručne povedané, v McGregorovom štýle boja je stále diera, ktorú nikto zatiaľ nevyužil.

„Ten chlap zatiaľ nebol v boji. Musíme ho tam konečne vidieť,“ dodáva. „Nikto zatiaľ nezrealizoval takýto útok. Keď to niekto konečne urobí, je koniec. Celej tejto jeho šou bude koniec. Celá jeho zázračná sklenená gula bude na nič. Neviem prečo to nikto neurobí. Je to naozaj veľmi frustrujúce.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Eddie Alvarez našiel spôsob ako poraziť Conora