Dyer prestupuje z Newcastlu do West Hamu

SITA|2. aug 2007 o 13:05

LONDÝN 2. augusta (SITA, AFP) - Anglický futbalový klub West Ham United môže vo svojich plánoch na budúcu sezónu počítať so stredopoliarom Kieronom Dyerom, ktorý za nezverejnenú sumu prichádza do Londýna ...

LONDÝN 2. augusta (SITA, AFP) - Anglický futbalový klub West Ham United môže vo svojich plánoch na budúcu sezónu počítať so stredopoliarom Kieronom Dyerom, ktorý za nezverejnenú sumu prichádza do Londýna z Newcastu United. Tréner "Magpies" Sam Allardyce síce začiatkom týždňa odmietol ponuku na prestup za 4 milióny libier, ale "Hammers" svoj návrh ešte vylepšili údajne o ďalšie dva milióny a bývalému hráčovi Ipswichu sa vďaka tomu otvorila cesta, ktorá by mala vyriešiť jeho rodinné problémy. "Dospeli sme k dohode s uspokojivým výsledkom pre všetky zúčastnené strany. Situácia si vyžadovala rýchle riešenie a to sme dosiahli," vysvetlil Allardyce.

Odchod 28-ročného anglického reprezentanta sprevádzali výbuchy hnevu zo strany fanúšikov Newcastlu. V nedeľu počas priateľského zápasu "Magpies" s Juventusom Turín si vypočul bučanie pri svojom príchode na ihrisko v pozícii striedajúceho hráča, ale to nebolo zo strany priaznivcov United všetko. Keď opúšťal St. James´ Park, domáci diváci ho verbálne napadli a udierali do okna jeho auta. Jeho dom na okraji Newcastlu sa navyše stal terčom útoku vajíčkami.

Dyer ako dôvod plánovaného odchodu uvádza rodinu, chce totiž pracovať bližšie k svojim deťom, ktoré žijú v Ipswichi. Na jeho výzvu reagoval okrem West Hamu aj Tottenham. Ústretovejší boli "kladivári", a tak sa Dyer v jednom tíme opäť stretne so svojím bývalým spoluhráčom z Newcastlu Lee Bowyerom, s ktorým sa v roku 2005 pobil priamo na ihrisku počas duelu s Aston Villou.

Sam Allardyce sa teraz obzerá po vhodnej náhrade, najradšej by v kádri privítal v Manchestri United málo vyťaženého Alana Smitha.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dyer prestupuje z Newcastlu do West Hamu