Dvojbodový Marcel Hossa nezabránil prehre Rigy s Minskom

TASR|26. dec 2009 o 10:04

Slovenský reprezentačný brankár Ján Lašák si aj v druhom vystúpení v drese nového klubu Atlantu Mytišči pripísal víťazstvo.

MOSKVA.

Po triumfe v premiére v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) nad Avangardom Omsk (4:2) doviedol majster sveta z roku 2002 Atlant k úspechu 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch na ľade Barysu Astana.

Hostia viedli nad domácim kazašským zástupcom v druhej tretine už 4:0, no aj zásluhou dvoch gólových asistencií Slováka Jozefa Stümpela a jednej jeho krajana Petra Podhradského sa Barysu podarilo vyrovnať. V nájazdoch bol ale Lašák úspešnejší ako jeho náprotivok Jeff Glass.

Dvojbodový výkon Marcela Hossu (1+1) nestačil domácemu Dinamu Riga ani na remízu s Dinamom Moskva. Zverenci trénera Júliusa Šuplera podľahli tesne 4:5, Hossa si 24. gólom v sezóne upevnil vedúce postavenie v tabuľke kanonierov KHL, v rebríčku kanadského bodovania mu s 38 bodmi patrí štvrtá priečka.

V stretnutí Spartaka Moskva s Avtomobilistom Jekaterinburg (3:2 pp a sn) sa gólovou asistenciou prezentoval Ivan Baranka.

výsledky: Barys Astana - Atlant Mytišči 4:5 pp a sn /Stümpel 0+2, Podhradský 0+1 - Lašák odchytal celý zápas/, Avangard Omsk - SKA Petrohrad 2:4, Salavat Julajev Ufa - Severstaľ Čerepovec 2:3, Dinamo Riga - Dinamo Moskva 4:5 /za domácich Marcel Hossa 1+1/, Lada Togliatti - Amur Chabarovsk 4:2, Lokomotiv Jaroslavľ - Traktor Čeľabinsk 5:1, Ak Bars Kazaň - Metallurg Novokuzneck 4:0, Neftechimik Nižnekamsk - Sibir Novosibirsk 3:1, CSKA Moskva - Torpedo Nižnyj Novgorod 0:5, Spartak Moskva - Avtomobilist Jekaterinburg 3:2 pp a sn /za domácich Baranka 0+1/, ChK MVD Tver - Metallurg Magnitogorsk 2:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Dvojbodový Marcel Hossa nezabránil prehre Rigy s Minskom