Dunga nevylučuje Ronaldov návrat do reprezentácie

TASR|10. mar 2009 o 16:12

Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Carlos Dunga si myslí, že útočník Ronaldo má národnému tímu ešte stále čo ponúknuť.

RIO DE JANEIRO.

Tridsaťdvaročný hráč Corinthiansu po dlhotrvajúcom zranení kolena nastúpil v nedeľu len na svoj druhý súťažný zápas a vďaka vyrovnávajúcemu gólu na 1:1 do siete Palmeirasu sa razom stal hrdinom. "Ak by sa dostal do svojej niekdajšej formy, nie je vylúčené, že ho povolám," povedal Dunga v rozhovore pre TV Cultura.

Ronaldo si natrhol šľachu v ľavom kolene v stretnutí talianskej Serie A ešte vo februári 2008 a na ihrisku sa súťažne prvýkrát objavil minulú stredu, v zápase Brazílskeho pohára proti Itumbiare hral od 68. minúty. "Veľmi si cením jeho odhodlanie, ktoré ukázal pri dlhej rekonvalescencii. Po vážnom zranení sa opäť vrátil medzi profesionálov. Je to veľký hráč, má obrovskú kvalitu a radosť z futbalu. Všetci dúfame, že sa objaví aj v národnom drese, bude strieľať góly a fanúšikom prinesie radosť," pokračoval Dunga.

Ronaldo strelil za Brazíliu na troch majstrovstvách sveta celkovo 15 gólov, no v reprezentácii sa neobjavil od brazílskeho neúspechu na MS 2006.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov