Duda: Nevešiam hlavu, hoci prežívam najťažšie futbalové obdobie

Ondrej Duda (pri lopte) na majstrovstvách Európy v zápase s Walesom.
Ondrej Duda (pri lopte) na majstrovstvách Európy v zápase s Walesom. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|23. nov 2016 o 10:07

Pred štyrmi mesiacmi prestúpil z Legie Varšava do Herthy Berlín. Na prvý súťažný zápas v novom pôsobisku futbalista Ondrej Duda stále čaká.

Patrí k najväčším talentom slovenského futbalu. Po majstrovstvách Európy vo Francúzsku sa stredopoliar Ondrej Duda upísal nemeckému prvoligistovi. Berlínčania ho kúpili za viac ako štyri milióny eur. Dali mu dres s číslom desať, ktorý nosia často najväčšie ofenzívne esá.

Jeho výnimočné schopnosti však brzdí zranené koleno. Naposledy odohral ostrý duel na majstrovstvách Európy proti Anglicku.

Kedy vás uvidia diváci opäť na futbalových trávnikoch?

„Ťažko povedať. Minulý piatok som sa vrátil z liečenia v Mníchove. Od nedele robím špeciálne cviky a zaberám v posilňovni. Chcem dať tomu čas, aby som sa v januári mohol naplno pripravovať s mužstvom. Už v decembri plánujem ísť do plnej záťaže, aby som zistil, či koleno vydrží.“

V Mníchove vás liečil lekár nemeckej futbalovej reprezentácie Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Čo všetko ste uňho absolvovali?

„Mal som rôzne vyšetrenia, terapie i záťažové testy. Povedal mi, že podobné prípady už mal, ale skôr sa vyskytovali u basketbalistov. Operáciu mi však neodporúčal. Venoval sa mi aj holandský fyzioterapeut či kondičný tréner. Pre mňa je dôležité, aby mi už niečo pomohlo a vyliečil som sa, nech opäť trénujem a hrávam.“

Klub vás poslal za najlepším špecialistom v krajine, ktorý bol aj lekárom Bayernu Mníchov, až kým sa nepohádal s trénerom Pepom Guardiolom.

„Som rád, že klub mi umožnil liečbu u takéhoto odborníka. Dohliada na viaceré futbalové hviezdy. V čakárni som sa stretol aj s Arjenom Robbenom.“

Prehovorili ste s holandským krídelníkom zopár slov?

„Práve sme sa míňali vo dverách. On vychádzal a ja som vchádzal. Zatiaľ sa nepoznáme, takže sme sa nerozprávali.“

Doteraz sa hovorilo, že máte kostný edém v kolene. Čo vám diagnostikoval nemecký špecialista?

„Doktor mi povedal, že samotné koleno je úplne zdravé.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Duda: Nevešiam hlavu, hoci prežívam najťažšie futbalové obdobie