Dubničania oslávia úspešnú sezónu na plese v Tr. Tepliciach

SITA|10. jan 2008 o 11:16

DUBNICA NAD VÁHOM 10. januára (SITA) - V piatok 11. januára sa od 19.00 h v Kúpeľnej dvorane v Trenčianskych Tepliciach uskutoční IV. reprezentačný ples atlétov, ktorý už tradične organizuje Atletický ...

DUBNICA NAD VÁHOM 10. januára (SITA) - V piatok 11. januára sa od 19.00 h v Kúpeľnej dvorane v Trenčianskych Tepliciach uskutoční IV. reprezentačný ples atlétov, ktorý už tradične organizuje Atletický klub Spartak Dubnica nad Váhom. Účasť na tomto na Slovensku ojedinelom podujatí už tradične prisľúbili aj bývalé hviezdy svetovej atletiky. Do Trenčianskych Teplíc zavíta svetová šampiónka v trojskoku z Atén ´97 Šárka Kašpárková, vicemajsterka sveta v behu na 400 m z Helsínk ´83 Táňa Netoličková (známa pod dievčenským menom Kocembová), legendárny osemstovkár a ešte stále držiteľ slovenského rekordu Jozef Plachý a olympijský víťaz v chôdzi na 20 km z roku 1988 Jozef Pribilinec. Hosťami plesu budú taktiež jedna z najlepších svetových osemstovkárok Lucia Klocová a špičkový maďarský kladivár Krisztián Pars.

Súčasťou IV. reprezentačného plesu atlétov bude aj slávnostné vyhodnotenie najúspešnejších pretekárov dubnického klubu v roku 2007. Spartak má pod vedením prezidenta klubu Milana Horta a viceprezidenta Zdeňka Hrbáčka za sebou najúspešnejší rok vo svojej histórii, keď družstvo mužov skončilo v elitnej A-kategórii Európskeho pohára klubov v portugalskej Albufeire na skvelom 5. mieste a ženy si druhou priečkou v B-kategórii vybojovali postup medzi elitu. Oba tímy obhájili tituly majstrov Slovenska a budú v roku 2008 štartovať v A-kategórii EP klubov. Na MS v japonskej Osake štartovali štyria dubnickí atléti - prekážkarka Miriam Bobková, osemstovkár Jozef Repčík, trojskokan Dmitrij Vaľukevič a chodec na 50 km Anton Kučmín. Najlepšie umiestnenie - 13. miesto - dosiahol Vaľukevič, ktorému postup do finále ušiel iba o 4 centimetre. Pretekári Spartaka Dubnica n/V. v uplynulom roku potvrdili, že sú jasným lídrom slovenskej atletiky. Na domácich šampionátoch všetkých kategórií získali dovedna 121 medailí (v roku 2006 "iba" 107) a ich bilancia bola 43 zlatých, 38 strieborných a 40 bronzových medailí.

Na IV. reprezentačnom plese v Kúpeľnej dvorane v Trenčianskych Tepliciach vystúpi spevák Pavol Hammel, kultúrnu časť večera bude moderovať Štefan Skrúcaný.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Dubničania oslávia úspešnú sezónu na plese v Tr. Tepliciach