Druhý ročník Ligy majstrov vyhrala Frölunda, zdolala Kärpät Oulu

Hokejisti Frölundy Indians sa tešia z gólu Ryana Lascha.
Hokejisti Frölundy Indians sa tešia z gólu Ryana Lascha. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. feb 2016 o 19:55

Oba ročníky ovládli švédsky tímy. Vlani vyhrali Ligu majstrov hokejisti tímu Lulea, v tejto sezóne titul získala Frölunda Indians.

OULU. Víťazmi druhého ročníka hokejovej Ligy majstrov sa stali hráči Frölundy Indians. V utorňajšom finálovom súboji vo fínskom Oulu zvíťazili nad domácim Kärpätom tesne 2:1.

Frölunda položila základ svojho triumfu v prvej tretine - vyhrala ju gólmi zámorských opôr Ryana Lascha a Spencera Abbotta 2:0.

Fínskemu šampiónovi sa pred vlastnými fanúšikmi v Energie Areene podarilo v 48. minúte už iba znížiť zásluhou Juha Keränena. Vyrovnanie nepriniesla ani záverečná power play bez brankára.

Indians si napravili chuť po vlaňajšom nevydarenom finále, v ktorom prehrali s rivalom z SHL Luleou 2:4. Aj druhý ročník Ligy majstrov tak ovládol švédsky zástupca.

Kärpät sa nedokázal revanšovať Frölunde za vlaňajšie vyradenie v semifinále LM.

LIGA MAJSTROV 2015/2016 - finále:

Kärpät Oulu - Frölunda Indians 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 48. Keränen (Mashur, Suoranta) - 17. Lasch (Fantenberg), 18. Abbott (Tömmernes, Sundström).

Rozhodovali: Wehrli, Wiegand (obaja Švajč.) Lhotský (ČR), Kohlmüller (Nem.), vylúčení: 2:6, presilovky a oslabenia: 0:0.

Kärpät: Aittokallio Kukkonen, Mashur, Laatikainen, Nutivaara, Hakanpää, Pentikäinen, Ronkainen Huml, Niemi, Ikonen - Pyörälä, Aho, Puljujärvi - Aaltonen, Pirnes, Junttila - Kalapuras, Keränen, Suoranta, Piispanen

Frölunda: Johansson Tömmernes, Nilsson, Larsson, Fantenberg, Lauridsen, Fälth, Persson Axelsson, Lundqvist, Lasch - Abbott, Sundström, Johnson - Figren, Lehkonen, Carlsson - Stalberg, Ehn, Lasu, Rosseli-Olsen

(Frölunda sa stala víťazom Ligy majstrov 2015/2016)

Hlasy po zápase:

(zdroj: championshockeyleague.net)

Lauri Marjamäki, tréner Kärpätu: "Samozrejme, bol to vyrovnaný zápas. Som pyšný na mojich hráčov, celé mužstvo a organizáciu za tohtosezónne výkony v Lige majstrov. Dnes sme štyrikrát hrali presilovku a mali sme v nej byť úspešnejší. Počas celých 60 minút sme hrali solídne, no inkasovali sme zlé góly. Frölunda si víťazstvo zaslúžila a ja jej k nemu blahoželám."

Roger Rönnberg, tréner Frölundy: "Som skutočne hrdý na tento tím. Bol to ťažký zápas, hrali sme výborne v obrane a udržali vedenie až do záverečnej sirény. Za stavu 2:1 som povedal chlapcom, aby zostali pokojní, držali čo najčastejšie puk a neboli príliš pasívni. Som naozaj šťastný. Bolo by pre nás kruté prehrať aj druhé finále Ligy majstrov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Druhý ročník Ligy majstrov vyhrala Frölunda, zdolala Kärpät Oulu