Dravecký sa vrátil do Košíc

SITA|1. sep 2009 o 17:43

Hokejový útočník Vladimír Dravecký sa vracia do materských Košíc. S vedením úradujúceho majstra sa po dvoch sezónach strávených v zámorí dohodol na ročnom kontrakte.

KOŠICE.

"Tak ako som už dávnejšie hovoril, Košiciam som nepovedal nikdy nie. Spoločne s A-tímom som trénoval od úvodu prípravy na ľade a nechával som si istý čas pre rozhodnutie. Mal som aj ponuky zo zahraničia, no vzhľadom na krízu je to teraz všade ťažké. Návrat domov rozhodne neľutujem. S chlapcami som bol v každodennom kontakte a tak som na vlastné oči videl, že je tu veľmi dobrá partia. Košice navyše disponujú špičkovým zázemím a tak som sa napokon rozhodol pre podpis kontraktu," zdôvodnil podpis zmluvy s "oceliarmi" pre hckosice.sk Vladimír Dravecký, ktorý odišiel z východu Slovenska po zisku bronzu v sezóne 2006/2007.

Košičania príchodom Draveckého zvyšujú konkurenciu vo svojom útoku. Dvadsaťštyriročný útočník hokejovo vyrastal v Košiciach, v extralige debutoval v sezóne 2003/04.

V roku 2007 po zisku bronzu sa dohodol na kontrakte s Los Angeles Kings, v NHL však šancu nedostal a prevažne hrával na farme v tíme Manchester Monarchs.

Trenčín sa rozlúčil s Kudělkom

Vedenie hokejovej Dukly Trenčín sa niečo vyše týždňa pred prvým extraligovým zápasom rozlúčilo s obrancom Davidom Kudělkom.

Tridsaťštyriročný Čech podľa klubovej internetovej stránky a serveru hokejportal.sk doplatil na zranenie z letnej prípravy, kondičné resty nedokázal zatiaľ dobehnúť. Kudělka prišiel do Dukly počas uplynulej sezóny a hneď sa vďaka svojmu prehľadu a technike zaradil medzi najlepších zadákov vojakov.

V 20 stretnutiach nazbieral 11 bodov (4+7) a mal desať plusových bodov v hodnotení plus/mínus. Ďalšia Kudělkova hokejová budúcnosť je zatiaľ nejasná.

Nachádzate sa tu:
Domov