Dostával málo času, sťažoval sa. Zidane ho teraz vníma ako kľúčového hráča

James Rodríguez.
James Rodríguez. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. feb 2017 o 16:43

Real Madrid naďalej vedie španielsku najvyššiu futbalovú súťaž.

PAMPLONA. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v sobotňajšom dueli dvadsiateho druhého kola najvyššej španielskej súťaže v Pamplone nad Osasunou 3:1.

Udržali sa tak na prvom mieste v tabuľke.

Boli pod tlakom

Madridský klub bol pred stretnutím na pôde posledného mužstva La Ligy pod miernym tlakom, keďže triumfu mimo svojho štadióna sa nedočkal ani v jednom z ostatných štyroch zápasov vo všetkých súťažiach.

Navyše, vinou dvoch odložených duelov (s Valenciou a Celtou Vigo - pozn.) a triumfu FC Barcelona v popoludňajšom stretnutí na ihrisku Deportiva Alavés (6:0) ho z líderskej pozície zosadil práve najvážnejší konkurent.

Pozrite si, ako vyzeral zápas Barcelony v Alavése: fotogaléria

12.2.2017

Napokon však iba na niekoľko hodín, keďže zverenci Zinedina Zidana v Baskicku nedopustili žiadne prekvapenie.

"Mohli sme vidieť, že v Španielsku nie je až taký výrazný rozdiel medzi poprednými mužstvami a tímami zo spodku tabuľky. Sme veľmi radi, že sme napokon získali tri body," vyhlásil podľa oficiálneho webu Realu francúzsky kouč Zidane.

Najbližšie hrajú s Neapolom

Madridčania vyhrali gólmi Cristiana Ronalda z 24. minúty, Isca z 62. minúty a Lucasa Vázqueza z nadstaveného času druhého polčasu. Za domácich sa v 33. minúte gólovo presadil Sergio León.

"Cez prestávku som hráčom povedal, že sa musia zlepšiť v premieňaní šancí. V druhom polčase sme predviedli lepší výkon, na ihrisku sme pôsobili vyváženejším dojmom," priznal Zidane.

"Súboj sme začali s tromi stopérmi a Marcelom a Danilom na krídlach. Po zranení druhého menovaného sme museli niečo zmeniť. Pätnásť dní sme boli bez súťažného stretnutia. Teraz vieme, že v najbližšom období nás čakajú zápasy každé tri dni. Musíme si poriadne oddýchnuť a zamerať našu pozornosť na stredajší duel Ligy majstrov s Neapolom," doplnil.

Zidane: James je kľúčovým členom mužstva

Štyridsaťštyriročný rodák z Marseille po skončení duelu vyzdvihol prínos Jamesa Rodrígueza.

Kolumbijčan bol v prvej polovici nespokojný so svojou hernou vyťaženosťou. Začiatkom tohto roku sa herne zlepšil, no pribrzdilo ho zranenie.

"James si počínal dobre. Nie je ľahké naskočiť do rozbehnutého zápasu, v ktorom sa hralo hore-dole. Svojím pokojom dáva ostatným možnosť dostať sa do hry, je kľúčovým členom nášho mužstva," naznačil Zidane.

Dvaja hráči Realu si v sobotu mohli užiť zaujímavé jubileá.

Obranca a kapitán Sergio Ramos pokoril magickú métu 500 zápasov vo všetkých súťažiach v drese madridského tímu. V historickom klubovom poradí mu patrí dvanásta pozícia.

Stý duel v drese Realu odohral ďalší obranca Nacho Fernández.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Dostával málo času, sťažoval sa. Zidane ho teraz vníma ako kľúčového hráča