Dortmund má double, vo finále pohára zdolal Bayern 5:2

Robert Lewandowski (č. 9)
Robert Lewandowski (č. 9) (Autor: SITA/AP)
TASR|12. máj 2012 o 22:19

Robert Lewandovsky dosiahol v zápase hetrik a jeho klub získal prvé double v histórii.


BERLÍN. Futbalisti Borussie Dortmund získali v Nemecku double, po bundeslige vyhrali aj Nemecký pohár. V sobotňajšom finále v Berlíne zdolali Bayern Mníchov presvedčivo 5:2. Hetrikom sa v zápase blysol poľský útočník Robert Lewandowski. Borussia získala Nemecký pohár tretíkrát v klubovej histórii, pred sobotou sa v Dortmunde z trofeje tešili naposledy v roku 1989. Bayern v osemnástom finále si šestnástykrát na trofej nesiahol a nezískal ani druhú domácu trofej, o ktorú usiloval. Sklamanie si bude môcť vynahradiť o týždeň, keď vo finále Ligy majstrov privíta v domácej Allianz Arene FC Chelsea. "Nemôžeme sa na nič sťažovať. Naša hra v obrane bola jednou katastrofou. Dnes sme si nezaslúžili vyhrať. Z tohto šoku sa musíme pred finále Ligy majstrov dostať. Verím, že o týždeň to bude úplne iná hra," hneval sa tréner Bayernu Jupp Heynckes.

Skóre duelu otvoril už v 3. min Šindži Kagawa, v 25. min však vyrovnal z pokutového kopu Arjen Robben. Pred takmer 75-tisíc divákmi mala Borussia viac z hry a ešte do prestávky zásluhou Matsa Hummelsa a Lewandowského získala dvojgólový náskok. Poliak v 58. min zvýšil už na 4:1, v 75. min Franck Ribéry vykresal pre Bavorov nádej na zvrat, ale definitívne ju pochoval v 81. min opäť Lewandowski, ktorý skompletizoval hetrik. Dortmund zdolal Bayern v piatom súťažnom zápase v rade. "Podobný výsledok by som nikdy nečakal. Dortmund si však dnes víťazstvo zaslúžil. Bayern sa musí spamätať, ak chce byť proti Chelsea úspešný," uviedol tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw.

Dortmund neprehral 23 súťažných zápasov v rade. V kalendárnom roku 2012 ešte nepoznal chuť neúspechu. "Podobné finále si nevedel v našom klube nikto predstaviť. Boli sme pokojní, dali sme skvelé góly. Je len veľmi náročné nájsť vhodné slová na to, čo sa odohralo na trávniku," povedal tréner Borussie Jürgen Klopp.

ico

Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 5:2 (3:1)

Finále Nemeckého pohára vo futbale:

Góly: 45.+, 58. a 81. Lewandowski, 3. Kagawa, 41. Hummels (z pok. kopu) - 25. Robben (z pok. kopu), 75. Ribéry, 74 497 divákov.


1:0


1:1


2:1


3:1


4:1


4:2


5:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dortmund má double, vo finále pohára zdolal Bayern 5:2