Bude mať Slovensko historicky druhého brankára v La Lige? Greif je blízko prestupu

Dominik Greif.
Dominik Greif. (Autor: TASR)
Sportnet|23. jún 2021 o 13:55

Transfer ešte v zime zablokoval Slovan Bratislava.

BRATISLAVA. Už raz bol blízko podpisu zmluvy, no Slovan Bratislava vtedy dohodu zablokoval. Na druhý pokus to Dominikovi Greifovi zrejme vyjde. 

Ako informuje španielsky portál cope.es, španielsky klub RCD Mallorca sa opäť pokúsi získať slovenského brankára. 

V januári dokonca Greif priletel na Malorku, Slovan Bratislava však jeho prestup na poslednú chvíľu zablokoval. Nemal vraj adekvátnu náhradu.

"Nemôžeme len tak, o päť minút dvanásť, narýchlo predávať kľúčových hráčov. Dominik ostáva tu a problém je vyriešený," hovoril po zrušenom prestupe majiteľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Krátko po nevydarenom zimnom prestupe získal Greif popularitu aj u fanúšikov španielskeho klubu. Na sociálnej sieti dokonca začali používať hashtag #freeDominik (osloboďte Dominika). Ním chceli vyjadriť nesúhlas s neuvoľnením slovenského brankára.

Greif dochytal sezónu v bráne Slovana ako jednotka, v rozhovoroch pre médiá však z neho bolo cítiť značnú frustráciu a nechuť, ktorú mu vyčítali aj fanúšikovia. 

RCD Mallorca bude od najbližšej sezóny účastníkom najvyššej španielskej súťaže La Liga. Príslušnosť v najvyššej súťaži stratila v minulej sezóne. Teraz sa tam po roku vracia. 

Greif by sa tak stal druhým slovenským brankárom v La Lige. Prvým bol Marián Kelemen, ktorý v roku 2009 obliekal dres Numancie.

V minulosti okúsilo španielsku elitnú súťaž šestnásť Slovákov, naposledy na jar obliekal obranca Denis Vavro dres Huescy. Ak by sa transfer Greifa podarilo dotiahnuť, stal by sa spoluhráčom ďalšieho reprezentanta Martina Valjenta.

RCD Mallorca má v súčasnosti len jedného brankára, ktorým je 36-ročný veterán Manolo Reina. Do Levante sa vracia Koke Vegas, Miquel Parera odchádza do Racingu Santander.

Pokiaľ by sa španielskemu nováčikovi nepodarilo dotiahnuť Greifa, zameral by sa podľa spomenutého zdroja na zisk chorvátskeho gólmana z Atlética Madrid Iva Grbiča.

Slovan už vyriešil aj náhradu za svoju jednotku, keď podpísal zmluvu s brankárom Zlatých Moraviecc Adriánom Chovanom. Ten by mal vytvoriť dvojicu s Michalom Šullom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Bude mať Slovensko historicky druhého brankára v La Lige? Greif je blízko prestupu