Do švédskeho MODO odchádzajú Nagy aj Bartečko

Ladislav Nagy v drese Popradu.
Ladislav Nagy v drese Popradu. (Autor: ČTK)
Vojtech Jurkovič, SITA|15. dec 2010 o 12:33

Sila popradského útoku prudko klesla. Dvaja majstri sveta z roku 2002 Ladislav Nagy spolu s Ľubošom Bartečkom naraz prestúpili do švédskeho tímu MODO.

Agentúrna správa bola nahradená autorským textom SME o 17.40.

ÖRNSKÖLDSVIK,ŠTOKHOLM. Tridsaťjedenročný Košičan Ladislav Nagy pričuchol k veľkému hokeju v osemnástich po boku Igora Libu v Košiciach.

Čaká ich Forsberg

Tridsaťštyriročný Ľuboš Bartečko mal najsilnejšie chvíle v tíme NHL St. Louis, kde v sezónach 2000 - 2002 spolu s Michalom Handzušom a Pavlom Demitrom tvorili jednu z najúdernejších formácií celej NHL.

Majstri sveta Nagy s Bartečkom sa po reprezentačnej prestávke stretnú koncom týždňa v slávnom švédskom tíme MODO, v ktorom vyrastal jeden z najlepších hráčov histórie Peter Forsberg. Posledné dve sezóny odohral Forsberg v MODO, kde v súčasnosti trénuje s tímom juniorov.

„Chce sa vrátiť na scénu NHL, preto podľa zmluvy medzi NHL a zväzom nemôže nastúpiť vo švédskej lige. Teraz ho asi reprezentačný kouč vezme na turnaj do Moskvy, " povedal pre SME pracovník švédskeho hokejového zväzu Tibor Gregor. Forsberg hral naposledy NHL v Colorade 16 zápasov v sezóne 2007/2008.

Švédsko plné Slovákov

V MODO hrávali aj ďalší majstri sveta zo Slovenska: Richard Lintner, Dušan Milo, Miroslav Hlinka, Rastislav Pavlikovský i Robert Petrovický.

„Je skvelé, že sa nám podarilo angažovať Bartečka s Nagyom. Nagy je výborný strelec, dúfame, že svoje schopnosti ukáže aj u nás," vyhlásil na klubovej stránke športový riaditeľ MODO Hockey Fredrik Andersson.

Nagy sa chystá s reprezentáciou na turnaj vo Švajčiarsku. Počas lockoutovej sezóny 2004/05 v NHL hrával Nagy v drese švédskej Mory spolu s bratmi Richardom a Rastislavom Pavlikovskými, Mariánom i Marcelom Hossovcami.

Ľuboš Bartečko má bohatšie skúsenosti zo švédskej ligy: v drese Lulea HF odohral 4 sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Do švédskeho MODO odchádzajú Nagy aj Bartečko