Khabib chce do svojej ligy priviesť zvučné mená z UFC. Ako sa mu v tom darí?

Khabib Nurmagomedov.
Khabib Nurmagomedov. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|15. dec 2021 o 18:04 (aktualizované 15. dec 2021 o 18:05)

Do vlastnej organizácie je pripravený podpísať zvučné mená.

MACHAČKALA. Hoci je to už rok viac než rok, čo sa ako zápasník rozhodol opustiť profesionálny okruh zmiešaných bojových umení, v istej forme pri tomto športe ostal.

Bývalý šampión ľahkej divízie UFC Khabib Nurmagomedov sa v športovom dôchodku venuje viacerým aktivitám, okrem iného je hlavným promotérom miestnej dagestanskej ligy Eagle Fighting Championship.

Hlavou organizácie sa stal potom, čo ju len nedávno odkúpil.

V súvislosti s napredovaním jeho organizácie a štedrým rozpočtom sa v posledných mesiacoch začalo špekulovať ohľadom možnosti zápasenia niekdajších bojovníkov UFC na jeho turnajoch.

Záujem by mal byť o to väčší, ako Khabib oznámil vstup Eagle FC v budúcom roku na zámorský trh.

Koncom januára sa má v Miami uskutočniť turnaj, na ktorom sa už definitívne predstavia známe mená akými sú svetový kickboxer Tyrone Sprong, veterán Antonio "Bigfoot" Silva či legendárny Rashard Evans.

A to nie je všetko. Podľa najnovšieho vyjadrenia známeho Dagestanca by sme sa už o pár dní mohli dočkať ďalšej veľkej novinky.

Vyzerá to, že Eagle FC je blízko uzavretia zmluvy s bývalým bojovníkom UFC Kevinom Leem.

Stať sa môže všetko, nikdy nehovor nikdy. Sme tomu naklonení. Čoskoro budeme mať tlačovú konferenciu, kde sme pripravený ohlásiť príchod Kevina Leeho. Práve finalizujeme detaily, takže ešte nič nie je oficiálne.

Hovorím si prečo nie? Títo zápasníci tvrdo budovali svoje kariéry, majú viac než desať súbojov pod hlavičkou UFC a sú tam bývalými šampiónmi,“ odpovedal Khabib na špekulácie ohľadom možného záujmu zo strany organizácie o bojovníkov akými sú Cody Garbrandt či Tony Ferguson.

Hoci Garbrandt a Ferguson sú stále pod platným kontraktom v americkej lige, situácia sa môže hocikedy rýchlo zmeniť, a to môže byť práve vodou na mlyn k podpisu zvučných mien pre Eagle FC.

Ako už začiatkom decembra načrtol Kevin Lee, v mnohých prípadoch môže ísť po kariére v UFC predovšetkým o príležitosť a chuť finančne si prilepšiť. A to by mohol Khabib ako promotér využiť.

„Ak to bude z finančného hľadiska dávať zmysel, tak sa o tom môžeme porozprávať. Záleží najmä na peniazoch. Uvidíme, každopádne je to zaujímavá možnosť,“ prezradil začiatkom mesiaca Lee, vtedy čerstvo prepustený bojovník z UFC.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib chce do svojej ligy priviesť zvučné mená z UFC. Ako sa mu v tom darí?