Dnešný program ME: Slováci spoznajú svojho súpera, šancu má stále aj Albánsko

Proti Rakúsku zahodil penaltu. Ronaldo so spoluhráčmi musí proti Maďarom bodovať.
Proti Rakúsku zahodil penaltu. Ronaldo so spoluhráčmi musí proti Maďarom bodovať. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|22. jún 2016 o 00:07

Osemfinálovým súperom Slovenska bude Chorvátsko alebo Nemecko.

BRATISLAVA. Šancu na postup do osemfinále majú stále hráči Turecka aj Albánska. Turkom stačí, ak v E-skupine favoriti z Talianska a Belgicka proti svojim súperom neprehrajú.

V to isté musia veriť i Albánci. Okrem toho ale potrebujú pomoc aj Maďarov a Islanďanov. Oba spomínané tímy musia vyhrať.

Proti nim však nastúpia favoriti celej F-skupiny.

Svojho osemfinálového súpera spoznajú futbalisti Slovenska.

Ak z tabuľky tretích tímov postúpi okrem nich aj Albánsko, Severné Írsko a Turecko, ich súperom budú Chorváti. V inom prípade v osemfinále narazia na úradujúcich majstrov sveta z Nemecka.

Island – Rakúsko

(o 18:00 na Stade de France v Saint-Denis – vysiela ČT2)

S Portugalskom dnes mali na diaľku bojovať o prvé miesto. Futbalisti Rakúska sa však pobijú aspoň o tretie miesto. Ak chcú pomýšľať na osemfinále, musia Island zdolať. V prípade remízy či prehry sa s turnajom rozlúčia.

Deľba bodov zaistí postup Islandu. Futbalisti z 330-tisícovej krajiny by mali v tabuľke tri body, ktoré by stačili aj na postup z tretieho miesta.

V prípade víťazstva môžu pomýšľať dokonca na prvé miesto v skupine.

Sledujte zápas online s nami.

Maďarsko – Portugalsko

(o 18:00 na Parc Olympique Lyonnais v Lyone – vysiela Dvojka)

Ako jediní z F-skupiny majú postup do osemfinále už istý. Futbalisti Maďarska sa do vyraďovacej fázy turnaja kvalifikovali senzačne už po dvoch zápasoch. V prípade remízy dokonca za istých okolností môžu vyhrať celú skupinu.

„Kto si pred turnajom myslel, že budeme mať štyri body a Portugalsko nad nami bude musieť vyhrať, aby vôbec postúpilo? Nemôžem vynachváliť svoj tím,“ hovoril na tlačovej konferencii tréner Maďarov Bernd Storck.

Portugalčanom napokon stačí na postup aj remíza. Rovnako ako Maďarsko alebo Island však majú šancu ovládnuť celú skupinu.

Sledujte zápas online s nami.

Švédsko – Belgicko

(o 21:00 na Stade de Nice v Nice – vysiela Jednotka)

Na postup potrebujú víťazstvo. Švédi v poslednom skupinovom zápase musia zdolať Belgičanov. Ich súperovi zaistí postup do vyraďovacej fázy z druhého miesta aj remíza. Skupinu už nemôže vyhrať ani jeden z nich.

Naposledy belgický útočník Romelu Lukaku strelil dva góly do siete Írska. Bude sa mu dariť aj proti Švédsku?
Naposledy belgický útočník Romelu Lukaku strelil dva góly do siete Írska. Bude sa mu dariť aj proti Švédsku? (Autor: SITA/AP)

„Zlatan Ibrahimovič pre nás znamená veľa, čo dokázal v minulosti. V kvalifikácii rozhodol väčšinu zápasov. Je výraznou súčasťou nášho útoku, ale nemôže v ňom byť sám. Ako tím sa musíme v útočení zlepšiť,“ uviedol deň pred zápasom švédsky tréner Erik Hamrén.

Sledujte zápas online s nami.

Taliansko – Írsko

(o 21:00 na Stade Pierre-Mauroy v Lille – vysiela ČT Šport)

Svoj osud už nemôžu ovplyvniť. Taliani sú istými víťazmi F-skupiny. Nič na tom nezmení ani prípadná prehra s Írskom. 

Zároveň to však znamená, že v osemfinále budú hrať proti Španielsku. Obaja pritom boli finalisti posledného európskeho šampionátu.

Taliansky tréner Antonio Conte dá v zápase proti Írsku voľno viacerým kľúčovým hráčom.

„Ukázať sa svojmu trénerovi budú chcieť proti nám hráči z lavičky, ktorí cítia šancu prebojovať sa do základnej zostavy,“ veští írsky kouč Martin O’Neill. Ak chcú Íri postúpiť do osemfinále, musia Talianov zdolať. 

Sledujte zápas online s nami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Dnešný program ME: Slováci spoznajú svojho súpera, šancu má stále aj Albánsko