Maďarská senzácia pokračuje, tiež už majú istotu postupu

Takto Maďari oslavovali zisk bodu v zápase proti Islandu.
Takto Maďari oslavovali zisk bodu v zápase proti Islandu. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. jún 2016 o 21:04

Istotu účasti medzi šestnástkou najlepších si už pred záverečnými zápasmi vybojovali aj Chorváti.

PARÍŽ. Okrem najlepších dvoch tímov C-skupiny Nemecka a Poľska si postup do vyraďovacej fázy EURO 2016 zabezpečili v utorok aj futbalisti Slovenska, Chorvátska a Maďarska.

Osemfinálovú definitívu im dala prehra Severného Írska s Nemeckom (0:1).

Slovenskí reprezentanti už v tabuľke tretích mužstiev nemôžu skončiť horšie ako na štvrtom mieste. Zo šiestich tímov na tretích pozíciách ich už nemôžu preskočiť trojbodové Albánsko a Severné Írsko.

Bez ohľadu na výsledky zvyšných dvoch utorňajších duelov a štyroch stredajších stretnutí im už nemôže uniknúť postup medzi šestnásť najlepších.

Po prehre Severných Írov je takisto jasné, že v osemfinále si zahrajú aj zatiaľ štvorbodoví Chorváti a Maďari, hoci majú pred sebou ešte záverečné skupinové zápasy. Aj keby vo svojich skupinách klesli na tretie pozície, s určitosťou by v tabuľke tretích tímov predbehli Albánsko a Severné Írsko.

Chorvátov čakal v utorok večer súboj s obhajcom titulu Španielskom (21.00 v Bordeaux), lídri F-skupiny Maďari sa v stredu o 18.00 h stretnú v Lyone s Portugalskom.

Priebežná tabuľka tímov na tretích priečkach v skupinách EURO 2016 vo futbale.

1.Slovensko31113:34 b
2.Severné Írsko31022:23 b
3.Albánsko31021:33 b
4.Portugalsko20201:12 b
5.Česko20111:21 b
6.Švédsko20111:21 b

Maďarskí futbalisti prijali správu o postupe s obrovským nadšením. "Sme samozrejme náramne šťastní. Pred šampionátom nikto nepočítal, že by sme mohli postúpiť zo skupiny," citovala agentúra DPA slová Andresa Möllera, asistenta hlavného trénera Maďarska Bernda Storcka.

Hráči sledovali duel Severného Írska s Nemeckom spoločne v hoteli. Po záverečnom hvizde prepukla v ich tábore nefalšovaná radosť. Útočník Nemanja Nikolics zavesil na Facebook fotografiu celého mužstva oslavujúceho postup.

"Áno! Sme medzi najlepšou šestnástkou," pridal komentár. Maďari postúpili do vyraďovacej fázy ME prvýkrát po 44 rokoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Maďarská senzácia pokračuje, tiež už majú istotu postupu