Výnimku majú len futbalisti. Djokoviča dostal do problémov klub

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. máj 2020 o 09:51

Tenista porušil predpisy.

MADRID. Španielsky tenisový klub v pobrežnom meste Marbella priznal svoju chybu, keď ešte v pondelok povolil trénovať najlepšiemu svetovému tenistovi Novak Djokovič.

Prišlo totiž k porušeniu prísnych nariadení v krajine určených pre boj s pandémiou koronavírusu.

Tridsaťdvaročný Srb zverejnil na instagrame video, ktoré ukazuje jeho výmeny s iným hráčom v Marbelle. "Som taký šťastný, že si zasa môžem zahrať na antuke," napísal Djokovič.

Aj keď Španieli začali s pomalým uvoľňovaním prísnych predpisov súvisiacich s bojom proti ochoreniu COVID-19, väčšina tréningových centier a športovísk je ešte oficiálne zatvorená do nasledujúceho týždňa.

Od 4. mája majú profišportovci možnosť vrátiť sa do tréningového procesu, no pripravovať sa môžu iba individuálne, nanajvýš s trénerom.

"Veľmi nás mrzí, že sme si zle vyložili predpisy, čo viedlo k tomu, že sme pánovi Djokovičovi povolili ísť na kurt. Mysleli sme si totiž, že trénovať môžu neobmedzene všetci profesionálni športovci," uvádza sa vo vyhlásení tenisového klubu.

Aj Španiel Rafael Nadal sa v úvode aktuálneho týždňa objavil s raketou na kurte, no bolo to na jeho súkromnom športovisku.

V krajine majú možnosť vo väčšom počte trénovať iba futbalisti, ktorí dostali výnimku. Stále však musia dodržiavať prísne predpisy a v žiadnom prípade ešte nejde o kompletnú tímovú prípravu.

Španielsko je jednou z najviac zasiahnutých krajín pandémiou koronavírusu. Pozitívne tam testovali už takmer 220-tisíc osôb a viac ako 25-tisíc z nich ochoreniu COVID-19 podľahlo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Výnimku majú len futbalisti. Djokoviča dostal do problémov klub