Dirk Kuyt je tretím najstarším strelcom v histórii holandskej súťaže

(Autor: Twitter)
SITA|24. okt 2016 o 10:34

Univerzál skóroval do siete Ajaxu Amsterdam ako tridsaťšesťročný.

ROTTERDAM. Feyenoord Rotterdam v nedeľňajšom šlágri desiateho kola najvyššej holandskej futbalovej súťaže proti Ajaxu Amsterdam stratil vôbec prvé ligové body v tejto sezóne. Líder Eredivisie však vzhľadom na priebeh musel byť spokojný aj s remízou, ktorú v 85. minúte zachránil veterán Dirk Kuyt.

Tridsaťšesťročný univerzál svojím zásahom dosiahol jeden významný míľnik. Podľa štatistického twitterového konta OptaJohan sa stal tretím najstarším hráčom v dejinách Eredivisie, ktorý dokázal prekonať súperovho brankára.

Pred Kuytom sú už iba dve legendy - bájny Johan Cruyff a Arnold Mühren.

Po stretnutí s úhlavným rivalom poriadne soptil. "Mali sme Ajax na lopate. Počas takýchto zápasov máte zvyčajne jednu či dve čisté šance, my sme ich však mali štyri alebo päť," vravel Kuyt podľa webu Voetbal International.

"Predviedli sme dobrý prvý polčas, ale po prestávke sme párkrát zaváhali a protivník to využil na vedúci gól. Na druhej strane, som rád, že sme nakoniec dokázali vyrovnať. Podľa môjho názoru sme však mohli dosiahnuť viac."

Jeho spoluhráča Eljera Eliu mrzelo, že Feyenoord nevyužil šancu zvýšiť náskok pred druhým Ajaxom na rozdiel ôsmich bodov (momentálne Feyenoord 28, Ajax 23, pozn.).

"Teší ma, že som prihral na gól. Dirk pri ňom preukázal svoje kvality," chválil dvadsaťdeväťročný Elia.

"Naším cieľom bolo triumfovať. Trochu v nás teraz prevláda sklamanie. Už do prestávky sme mohli vyhrávať 3:0, no po nej bolo zrazu 0:1. Našťastie sme nezložili zbrane. Musím ale povedať, že to nebol úplne náš deň."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dirk Kuyt je tretím najstarším strelcom v histórii holandskej súťaže