Piati Francúzi zavinili finálovú prehru. Mená Deschamps neprezradil

Tréner Francúzska Didier Deschamps.
Tréner Francúzska Didier Deschamps. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. jan 2023 o 12:20

Tréner francúzskeho národného mužstva sa vrátil k finále s Argentínou.

BRATISLAVA. Tri týždne po prehratom finále futbalových majstrovstiev sveta v Katare tréner francúzskej reprezentácie Didier Deschamps povedal, že za prehru v rozhodujúcom dueli o zlato sú zodpovední piati hráči.

Kouč „Les Bleus“ ich nemenoval, no poznamenal, že ich výkon vo finále výrazne zaostal za očakávaním.

„Päť hráčov nezvládlo svoju úlohu vo finále. Nebudem riešiť, ktorí viac alebo menej. V základnej zostave však bolo päť hráčov, ktorí z rôznych dôvodov nedosiahli úroveň tohto zápasu,“ povedal Deschamps podľa webu denníka Marca.

Francúzi už do prestávky finálového stretnutia prehrávali 0:2, na čo Deschamps ešte v prvom polčase odpovedal stiahnutím dua Olivier Giroud a Ousmane Dembélé. Odmietol však povedať, či táto dvojica bola medzi tými, ktorí nezvládli finálový duel.

Príliš skoré striedanie ešte pred polčasovou prestávkou však naznačuje, že Deschamps sa už ďalej nemohol dívať na ich finálový výkon, a preto namiesto nich poslal na trávnik Marcusa Thurama s Randalom Kolom Muanim, ktorí do francúzskej hry priniesli výrazné oživenie.

Mužstvo Francúzska napokon prehralo po jedenástkovom rozstrele, keď po predĺžení sa duel skončil remízou 3:3.

„Nechcem používať silné slová, ale dobrú hodinu sme neboli v zápase. Vrátili sme sa doň prakticky z ničoho, ale urobili sme to, čo sme museli, pretože boli pasáže, keď to z našej strany nebol finálový zápas,“ skonštatoval Deschamps.

Kormidelník pred pár dňami predĺžil zmluvu s Francúzskou futbalovou federáciou (FFF) až do MS 2026.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Piati Francúzi zavinili finálovú prehru. Mená Deschamps neprezradil