Pokračuje aj po finálovej prehre v Katare. Deschamps zostáva na lavičke Francúzska

Tréner Didier Deschamps.
Tréner Didier Deschamps. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2023 o 15:06

V realizačnom tíme zostáva aj Deschampsov prvý asistent Guy Stéphan, tréner brankárov Franck Raviot a fyzioterapeut Cyril Moine.

PARÍŽ. Francúzska futbalová federácia (FFF) predĺžila spoluprácu s trénerom svojej mužskej reprezentácie Didierom Deschampsom až do júna 2026, mal by teda viesť národný výber až do majstrovstiev sveta v USA, Mexiku a Kanade.

V realizačnom tíme "Les Bleus" zostáva aj Deschampsov prvý asistent Guy Stéphan, tréner brankárov Franck Raviot a fyzioterapeut Cyril Moine.

Deschamps vedie francúzsku reprezentáciu futbalistov od júla 2012, najväčší úspech dosiahol v roku 2018 ziskom titulu na majstrovstvách sveta v Rusku.

Na vlaňajších MS v Katare sa Francúzi ako obhajcovia prvenstva znova dostali do finále, no podľahli v ňom Argentínčanom. Na európskom šampionáte v roku 2016 francúzski futbalisti prehrali vo finále s Portugalčanmi.

Didier Deschamps má za sebou už 139 zápasov na lavičke "Les Bleus", zaznamenal v nich 89 triumfov, 28 remíz a 22 prehier s celkovým skóre 279:119.

Najbližší veľký turnaj so svojimi zverencami absolvuje v budúcom roku, keď sú na programe ME v Nemecku.

Päťdesiatštyriročný odborník sa stal majstrom sveta aj ako hráč, bol členom víťazného mužstva na domácom "mundiale" v roku 1998.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Pokračuje aj po finálovej prehre v Katare. Deschamps zostáva na lavičke Francúzska