Desaťročná spolupráca Korda - Štěpánek sa skončila

SITA|10. aug 2011 o 10:50

Petr Korda po desiatich rokoch spolupráce už nie je koučom českého tenistu Radka Štěpánka. Šampióna z minulotýždňového turnaja ATP vo Washingtone vedie český rodák s nemeckým pasom Ivo Werner.

PRAHA.

"Môžem povedať, že Petrovi vďačím za rozvoj mojej profesionálnej kariéry a prienik medzi najlepších hráčov na okruhu. Viedol ma ako výborný metodik, psychológ aj ako človek a kamarát, ktorý nesie nezmazateľný podpis pod zlepšením môjho herného prejavu."

"Naša spolupráca vždy spoľahlivo fungovala, a to napriek skutočnosti, že v ostatných dvoch rokoch sa zároveň intenzívne staral o rozvoj golfového talentu svojej dcéry. Pred niekoľkými týždňami mi oznámil, že sa vzhľadom na náročný program musel rozhodnúť medzi mnou a rodinou a jeho voľbou je Jessica," cituje Štěpánka český denník Sport.

Päťdesiatročný Werner v minulosti dva roky koučoval aj samotného Kordu, absolvoval s ním prípravu na sezónu 1998, na ktorej začiatku spomenutý hráč triumfoval na melbournských grandslamových Australian Open. Werner v minulosti bol aj sparingom Nemky Steffi Grafovej, pomáhal Jakobovi Hlasekovi i švajčiarskemu zväzu, naposledy viedol Stefanie Vögeleovú.

"Ivo je medzi tenisovými profesionálmi známy ako skúsený kouč a odborník. Pevne verím, že táto zmena prinesie do môjho tenisu nové nápady, zlepšenia a pozitívny impulz," skonštatoval 32-ročný 27. muž svetového rebríčka Štěpánek, bývalá osmička renkingu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Desaťročná spolupráca Korda - Štěpánek sa skončila