Desať dní nedržala raketu v ruke. Šampiónka zo Singapuru si zahrá pred domácim publikom

Belinda Bencicová má korene na Slovensku.
Belinda Bencicová má korene na Slovensku. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|14. nov 2016 o 18:22

Súperkou Dominiky Cibulkovej v exhibícii Tennis Champions bude Belinda Benčičová, vrcholom večera by mala byť šesťhra s mužmi.

BRATISLAVA. V roku 2012 bol ústrednou postavou exhibície Tennis Champions v Bratislave čerstvý víťaz turnaja Masters Novak Djokovič, po štyroch rokoch bude prvou hviezdou podujatia víťazka Turnaja majsteriek Dominika Cibulková.

V utorňajšom programe v Aegon aréne si od 18.00 zahrá svetová päťka jeden set s mladou švajčiarskou tenistkou Belindou Benčičovou (42. vo WTA), po nich nastúpia na kurt Dominik Hrbatý - Radek Štěpánek.

Vrcholom zábavy by mala byť šesťhra aj s tenisovými kúzelníkmi Yannickom Noahom a Mansourom Bahramím.

Do hľadiska pre 3500 divákov zostalo v pondelok popoludní voľných už len päťdesiat lístkov.

Opálená po dovolenke

"S Belindou sme kamarátky. Teším sa na vzájomný zápas, aj keď v posledných desiatich dňoch som nedržala raketu v rukách a užívala som si dovolenku v teple pri mori," vravela dohneda opálená Dominika Cibulková.

"Zábavnejšia bude zaiste šesťhra s chalanmi, ktorí to roztočia viac ako my."

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka má za sebou najlepšiu sezónu v kariére. Po vlaňajších zdravotných ťažkostiach s nohou bola vo februári až na 66. mieste rebríčka, na konci je po triumfoch na turnajoch v Katoviciach, v Eastbourne, v Linzi aj v Singapure piata. "V budúcom roku by som chcela pokračovať vo výkonoch z tejto sezóny," povedala zverenkyňa trénera Mateja Liptáka.

"V prvej polovici obhajujem málo bodov, čo mi dodáva optimizmus, aby som si zlepšila renking. Verím, že piate miesto nemusí byť mojím stropom."

Zimnú prípravu absolvuje Dominika Cibulková najprv vo Vysokých Tatrách a potom v teple na Floride.

Švajčiarka hovorí po slovensky

Belinda Beničová sa narodila vo Švajčiarsku, ale po rodičoch má slovenské korene. Otec Ivan pochádza z Bratislavy, mama Dana z Močenka. Na pondelňajšej tlačovej besede ju sprevádzal aj starý otec Ivan Benčič, ktorý hral ako útočník hokej za Slovan Bratislava v ére Vladimíra Dzurillu či Jozefa Golonku.

"Na Slovensku budem hrať zápas prvý raz, príde široká rodina z otcovej aj maminej strany," vravela peknou slovenčinou 19-ročná švajčiarska tenistka.

Sezónu ukončila pred mesiacom po turnaji v Linzi a po oddychu už začala prípravu na nový ročník. "Už desať dní trénujem u Melanie Molitorovej, zahrala som si aj s Martinou Hingisovou," povedala Benčičová.

Na exhibícii sa predstavia Dominika Cibulková (vpravo) aj Belinda Bencicová.
Na exhibícii sa predstavia Dominika Cibulková (vpravo) aj Belinda Bencicová. (Autor: TASR)

"Rok 2017 začnem na Hopmanovom pohári v Perthe v tíme s Rogerom Federerom, čo bude pre mňa jeden z vrcholov. Nedávam si na sezónu konkrétne ciele, lebo vlani som bola v úvode v top 10 a potom som sa po zdravotných ťažkostiach prepadla. Teraz si želám len jedno - aby som bola zdravá."

Belinda sa doma rozpráva s rodičmi po slovensky a nemá žiadne slovo, ktoré by nevedela vysloviť. A ak vznikne jazykový problém, tak plynule prejde do nemčiny.

"Hovorová slovenčina mi ide celkom dobre, no horšie je to s písaním," priznala. "Nikdy neviem, či mám v slove napísať ypsilon alebo to tenké písmenko s bodkou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Desať dní nedržala raketu v ruke. Šampiónka zo Singapuru si zahrá pred domácim publikom