Cibulková: Chcem vyskúšať, kam sa až môžem v rebríčku dostať

Dominika Cibulková (vpravo) a Belinda Bencicová.
Dominika Cibulková (vpravo) a Belinda Bencicová. (Autor: TASR)
TASR|14. nov 2016 o 16:38

Víťazka turnaja majsteriek v utorok otvorí deviaty ročník exhibície Tennis Champions.

BRATISLAVA. Stretnutie slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej so Švajčiarkou Belindou Bencicovou otvorí utorňajší deviaty ročník exhibície Tennis Champions, ktorý sa od 18.00 h uskutoční v bratislavskej AEGON Arene.

Zahrajú si na jeden set. Následne si to v championship tajbrejku rozdajú Dominik Hrbatý a Radek Štěpánek.

Organizátori za vrchol programu považujú šesťhru, v ktorej sa k tejto štvorici pridajú Yannick Noah a Mansour Bahrami. V čase pondelňajšej tlačovej konferencie bolo k dispozícii posledných päťdesiat vstupeniek.

Z dvojice dámskych zástupkýň má s exhibíciami bohatšie skúsenosti Slovenka.

"Jednu som absolvovala práve v Bratislave proti Caroline Wozniackej, ďalšiu s Viktoriou Azarenkovou, bolo ich viacero. S Belindou máme veľmi dobrý vzťah, verím, že to bude obojstranne príjemný zápas. Veľmi sa teším, aj na štvorhru s chalanmi, ktorí to roztočia viac než my," povedala Dominika Cibulková, ktorá si po niekoľkodňovom odpočinku zatrénuje v deň podujatia: "Viem sa do toho dostať aj po prestávke, pred dovolenkou som mala tenisu až-až," vyhlásila.

Devätnásťročná Švajčiarka v minulosti odohrala jednu exhibíciu s krajankou Martinou Hingisovou v tasmánskom Hobarte. "Mala som vtedy šestnásť alebo sedemnásť rokov, takže to pre mňa bude nový zážitok," uviedla.

Bencicová sa nesmierne tešila na vystúpenie pred bratislavským publikom, keďže jej rodičia sú slovenského pôvodu:

"Je krásne hrať na Slovensku, príde sa pozrieť celá moja rodina. Minulý rok som tu bola na Vianoce, niekoľko dní som tu aj trénovala. Keď som bola malá, chodievali sme na Slovensko častejšie, teraz to už je zriedkavejšie, takže si musím vychutnať každú sekundu," priznala Belinda Bencicová.

"Zdržím sa len dva, tri dni, potom musím ísť opäť trénovať."

Belinda Bencicová má korene na Slovensku.
Belinda Bencicová má korene na Slovensku. (Autor: TASR)

Hráčky sa s tenisovým rokom 2016 rozlúčia na voľnejšiu nôtu, no už myslia aj na nadchádzajúcu sezónu. "Koncoročný šampionát mi dodal mnoho sebavedomia, zažila som najlepšiu sezónu v kariére," tvrdí Dominika Cibulková.

"Každý sa vyvíja, stojím však nohami pevne na zemi. Urobím všetko, aby som mala dobrý začiatok roka. Nikdy som si nedávala ciele týkajúce sa postavenia v rebríčku, ale chcem vyskúšať, kam sa môžem dostať. Bola by som nesmierne šťastná, ak by piate miesto nebolo mojím stropom. Dúfam, že budem pokračovať v nastolenom trende. Sezónu odštartujem v Austrálii," dodáva.

Bencicová sa na úvod roka 2017 predstaví na Hopmanovom pohári po boku Rogera Federera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Chcem vyskúšať, kam sa až môžem v rebríčku dostať