Daviscupové stretnutie v Austrálii vynechal. Kližan spoznal súpera v Metz

Martin Kližan ešte nevie ako to bude na US Open po zranení vyzerať.
Martin Kližan ešte nevie ako to bude na US Open po zranení vyzerať. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. sep 2016 o 11:16

Slovenský tenista pred odletom do Austrálie uprednostnil doliečenie nohy.

METZ. Domáci držiteľ voľnej karty Julien Benneteau bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana nasadeného ako piateho v prvom kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Moselle Open vo francúzskom Metz (dotácia 520 070 eur, tvrdý povrch Greenset v hale).

Postupujúci bude v osemfinále čeliť úspešnému zo súboja Paul-Henri Mathieu (Fr.) - Dustin Brown (Nem.).
 

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan Kližan, 31. v singlovom renkingu, proti 34-ročnému bývalému členovi Top 25 Benneteauovi (233.) ešte nehral.

Zverenec Martina Hromeca sa vlani v Metz pri svojej miestnej premiére prebojoval do semifinále, v ktorom nestačil na domáceho Gillesa Simona (4:6, 4:6).

Kližan naposledy bol v singlovej zápasovej akcii 29. augusta - v 1. kole newyorských grandslamových US Open uhral iba štyri gemy proti Rusovi Michailovi Južnému.

Tento týždeň absentoval v daviscupovom stretnutí Slovákov s Austrálčanmi na tráve v Sydney, dal prednosť doliečeniu háklivej pravej nohy a príprave.

Jednotkou podujatia v Metz je Rakúšan Dominic Thiem, dvojkou Belgičan David Goffin, trojkou Lucas Pouille a štvorkou ďalší Francúz - spomenutý Simon.

Pre zranenie v oblasti kolena nebude obhajovať titul hostiteľ Jo-Wilfried Tsonga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Daviscupové stretnutie v Austrálii vynechal. Kližan spoznal súpera v Metz