David Villa prekonal 300-gólovú hranicu

David Villa
David Villa (Autor: SITA/AP)
SITA|29. nov 2012 o 11:49

David Villa dal od svojho prestupu z FC Valencia už 40 gólov.

MADRID. Španielsky futbalový útočník David Villa pokoril 300-gólovú hranicu. Zakončovateľ FC Barcelona pomohol v stredu "blaugranas" dvoma gólmi k víťazstvu nad treťoligovým Alavésom (3:1) a postupu do osemfinále španielskeho Kráľovského pohára.

V prvom dueli šestnásťfinále na ihrisku súpera zvíťazil katalánsky klub 3:0. Tridsaťročný kanonier najprv v 56. min odvety trafil do horného rohu z priameho kopu a o tri minúty neskôr poslal do siete nezištnú prihrávku Cristiana Tella, čím uzavrel gólový účet duelu na Nou Campe.

V ďalšej fáze národnej pohárovej súťaže sa stretnú zverenci Tita Vilanovu s futbalistami druholigovej Córdoby. David Villa dal od svojho prestupu z FC Valencia na konci sezóny 2009/2010 už 40 gólov, celkovo ich má na konte 301.

"Keď sa pozriem na štatistiky, verím, že odvádzam dobrú prácu a som na to hrdý. Nevedel som sa dočkať, kedy budem môcť odohrať celý zápas a som rád, že som na ihrisku strávil celých 90 minút," cituje agentúra Reuters slová strelca, ktorý má na svojom konte celkovo 301 presných zásahov.

Chválou na Španielovu adresu nešetril ani tréner "blaugranas" Tito Vilanova. "Každým dňom sa zlepšuje. Jeho zranenie bolo naozaj komplikované, ale počas leta odviedol kus dobrej práce. Villa je hráč, ktorý má dar na góly a je dôležité, že ho máme v tíme," zdôraznil.

"Mali sme trojgólovú výhodu z prvého stretnutia, ale súper na nás od začiatku odvety vybehol, výsledkom čoho bol jeho skorý vedúci gól. Vytrvalosťou a zodpovedným výkonom sme však dosiahli pozitívny výsledok," uviedol o zápase brazílsky reprezentačný obranca v službách FCB Adriano Correia.

Barcelona - Alavés 3:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»David Villa prekonal 300-gólovú hranicu