David Luiz opúšťa Chelsea, naďalej však bude pôsobiť v Londýne

David Luiz (vpravo) v drese Chelsea Londýn.
David Luiz (vpravo) v drese Chelsea Londýn. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. aug 2019 o 11:00

Arsenal sa zaujíma aj o hráča Celticu.

LONDÝN. Londýnsky Arsenal iba pár hodín pred začiatkom novej sezóny najvyššej anglickej futbalovej súťaže posilní jeden z najlepších brazílskych obrancov.

Je ním David Luiz, ktorý predošlé tri sezóny strávil v konkurenčnom tíme FC Chelsea. Rodák z Diademy vo štvrtok absolvuje lekársku prehliadku, po ktorej by mal podpísať kontrakt na dva roky.

Prestupová suma je na základe dohody londýnskych veľkoklubov osem miliónov libier. Zaujímavosťou je, že v auguste 2016 prestúpil Luiz z parížskeho Saint-Germain do FC Chelsea za viac než štvornásobnú sumu (32,3 milióna libier).

Arsenal obsadil v predchádzajúcom ročníku Premier League piate miesto a musí sa opäť uspokojiť iba s účasťou v Európskej lige. Napriek tomu získal do svojho kádra hneď niekoľko zaujímavých hráčov.

Najdrahším hráčom v histórii klubu sa nedávno stal Nicolas Pepe (72 miliónov libier) a obranné rady vystuží spomenutý brazílsky stopér.

David Luiz by mal byť alternatívou za francúzskeho stopéra Laurenta Koscielneho, ktorý po deviatich rokoch opustil Arsenal.

V prípade Arsenalu sa hovorí o možnom príchode Kierana Tierneyho, za ktorého je vedenie londýnskeho klubu ochotné zaplatiť škótskemu Celticu Glasgow až 25 miliónov libier.

David Luiz počas svojho pôsobenia v Chelsea odohral 248 zápasov, v ktorých strelil osemnásť gólov. V sezóne 2011/2012 s ňou vyhral Ligu majstrov, raz ovládol Premier League a dvakrát sa tešil z triumfu v prestížnom FA Cupe.

Jeho predošlý zamestnávateľ FC Chelsea sa aj vďaka tomuto transferu dostal do neľahkej situácie. Pred Luizom tiež prišiel o Angličana Garyho Cahilla, no tieto straty nemôže nejakým spôsobom nahradiť.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) mu totiž v máji udelila ročný zákaz podpisovania nových hráčov, dôvodom bolo porušenie pravidiel pri podpísaní zmlúv s 29 mladými hráčmi vo veku do 18 rokov.

Obrana Chelsea tak bude zrejme stáť na trojici Antonio Rüdiger, Kurt Zouma a Andreas Christensen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»David Luiz opúšťa Chelsea, naďalej však bude pôsobiť v Londýne