Daňo prekonal Budaja, Hossa strelil gól v štvrtom zápase po sebe

Marko Daňo sa raduje po prekonaní Petra Budaja.
Marko Daňo sa raduje po prekonaní Petra Budaja. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. nov 2016 o 23:12

Gól zo slovenských hokejistov strelil aj Andrej Sekera.

WINNIPEG. V úvode sezóny chválil Marián Hossa najmä svojho spoluhráča Richarda Pánika. Mladý útočník mal v prvých zápasoch novej sezóny formu.

Pánik sa pohyboval na čele produktivity, chvíľu bol aj najlepším strelcom celej NHL.

Momentálne je v kanadskom bodovaní na lepšej pozícii práve Hossa. Rodák zo Starej Ľubovne strelil gól už v štvrtom zápase po sebe, celkovo ich má na svojom konte deväť.

Hossa zaznamenal v priebehu súťaže aj šesť asistencií a na Marka Scheifeleho z Winnipegu, ktorý je lídrom produktivity celej NHL, stráca len päť kanadských bodov.

"Necítim sa na tridsaťsedem... ani že by mi ťahalo na tridsaťosem," poznamenal Hossa.

Chicago v noci na pondelok aj vďaka Hossovmu gólu zdolalo Montreal 3:2. Výhru pre Blackhawks zariadil Patrick Kane po skvelej individuálnej akcii.

"Svetový hráč. Spravil to bravúrne," uznal kouč montrealského klubu Michel Therrien.

"Nie je veľa hráčov, čo také niečo dokážu. Je jedným z dvoch a Pavel Daciuk už nepôsobí v NHL," skonštatoval prekonaný brankár Al Montoya.

Okrem Hossu sa presadili aj ďalší Slováci.

Útočník Marko Daňo skóroval za Winnipeg v nedeľňajšom stretnutí proti Los Angeles (3:2 po sam. nájazdoch), keď v 18. minúte prekonal krajana v bránke hostí Petra Budaja.

Útočníka Jets v presilovke perfektne našiel švédsky obranca Tobias Enström a 21-ročnému Daňovi stačilo už iba nastaviť hokejku a nasmerovať puk do siete.

Bol to tretí gól a štvrtý bod slovenského zakončovateľa v siedmom zápase tohto ročníka. "Som šťastný za ďalší gól a výhru nad Kings," okomentoval svoj gól na Facebooku Daňo.

Gól strelil aj obranca Edmontonu Andrej Sekera. Jeho tím momentálne ale prehral s New Yorkom Rangers.

NHL - nedeľa:

Winnipeg - Los Angeles 3:2 po sam. nájazdoch (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0, 2:1)
Góly:
15. Lowry (Petan, Enström), 18. DAŇO (Enström, Lowry), rozhodujúci sam. nájazd Scheifele - 6. Pearson (Purcell, Lewis), 53. Gilbert (J. Nolan)

/útočník Marko Daňo (Winnipeg) strelil gól na 2:1, pripísal si dva strelecké pokusy, tri hity a odohral sedemnásť minút a 48 sekúnd/

/brankár Peter Budaj (LA Kings) odchytal celé stretnutie, inkasoval dva góly z 29 striel a jeho percentuálna úspešnosť bola 93,1/

Vancouver Canucks – Dallas Stars 5:4 pp (1:2, 0:1, 3:1 – 1:0)
Góly:
7. Horvat (Burrows, Bärtschi), 44. L. Eriksson (Markus Granlund), 47. Sutter (D. Sedin, H. Sedin), 59. Stecher (Burrows, Horvat), 62. Markus Granlund (Sutter) - 6. Eaves (Hamhuis, Seguin), 7. Korpikoski (Faksa, Jamie Benn), 36. Eaves (Seguin, Roussel), 52. Roussel (Seguin)

Ottawa Senators – Minnesota Wild 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)
Góly:
46. Turris (Neil, E. Karlsson) - 19. Suter (E. Staal, Spurgeon), 64. Dumba (Mikael Granlund, Haula)

Colorado Avalanche – Boston Bruins 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly:
10. Krejčí (Backes, Spooner), 60. Moore (Krejčí)

/obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 24 minút a deväť sekúnd, pripísal si jeden plusový bod, dva razy ohrozil bránu súpera a tiež si pripísal jeden hit/

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Góly:
13. Forsling (N. Hjalmarsson, Krüger), 32. HOSSA (Schmaltz, Toews), 37. P. Kane (Toews) - 21. Sh. Weber (A. Markov, Montoya), 23. A. Markov (Galchenyuk, A. Radulov)

/útočník Marián Hossa (Chicago) strelil gól na 2:2, na bránu súpera vyslal tri strely, pripísal si jeden plusový bod a na ľade strávil osemnásť minút a 48 sekúnd/

jeho spoluhráč Richard Pánik nebodoval, na konto si pripísal dva plusové body, vystrelil trikrát a odohral jedenásť minút a dvanásť sekúnd/

Edmonton Oilers – New York Rangers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Góly:
19. SEKERA (McDavid, Maroon) - 2. Grabner (Klein, Rick Nash), 14. Girardi (Hayes, J.T. Miller), 35. Grabner

/obranca Andrej Sekera (Edmonton) strelil gól na 1:2, na bránu vystrelil len raz a na ľade strávil 21 minút a 43 sekúnd/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Daňo prekonal Budaja, Hossa strelil gól v štvrtom zápase po sebe