Dana White: Ak bude chcieť Conor bojovať až v septembri, vezmeme mu titul

Vladimír Bilohuščin|15. jan 2018 o 01:00

Írsky šampión je mimo hru už riadne dlho, a tak UFC zrejme podnikne potrebné kroky.

Od dominantného víťazstva Khabiba Nurmagomedova azda neprešiel deň, kedy by sa nešpekulovalo o situácii v ľahkej váhe. Ľady trocha konečne pohol prezident UFC Dana White, ktorý sa v rozhovore po podujatí v St. Louis zaoberal budúcnosťou divízie.

„Nie je žiadnych pochýb o tom, že Khabib je človek, ktorého musíme nechať bojovať. Ale nezabúdajme, Khabib neurobil v zápase s Fergusonom váhu, a to bol ten moment, ktorý to všetko zničil. Potom sa vrátil a vyzeral výborne, váhu spravil s prehľadom,“ začal White komentárom k ruskému zápasníkovi.

Samozrejme, všetky oči sa upierajú ku Conorovi McGregorovi, ktorý je mimo hru takmer rok a pol, a tak situácia okolo riadneho šampióna začína byť poriadne napätá. A toho si je vedomý aj White. „Conor rozmýšľa, že sa vráti až v septembri. Ak sa vráti v septembri, tak to budú takmer dva roky od posledného duelu, a to naozaj nie je férové k ostatným bojovníkom. Mám rád Conora, rešpektujem ho, vážim si, čo urobil pre organizáciu, ale opasok bude musieť ísť ďalej,“ pokračuje White a na otázku, či naznačuje, že bude Conorovi v takomto prípade odobratý titul, odpovedá jasne. „Určite.“

Ak sa takýto scenár nakoniec naplní, White už načrtol plán titulových zápasov. „Urobíme súboj Khabib vs Tony, na ktorom už pracujeme, a keď sa Conor vráti, ak vôbec, dáme mu zápas o opasok.“

Ak by sme trocha zakonšpirovali, pre UFC by bola zrejme najideálnejšia situácia ak by Conorovi odobrali opasok a Ferguson s Nurmagomedovom by zabojovali o riadny titul. Potom sa už iba zostáva modliť, aby Khabib zvíťazil a v septembri by titul obhajoval práve s McGregorom. Nikde inde ako na historicky prvom podujatí na území Ruska, ktorý by v takomto prípade pravdepodobne potrhal všetky rekordy sledovanosti.  

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Dana White: Ak bude chcieť Conor bojovať až v septembri, vezmeme mu titul