Ďalšou prioritou Detroitu je Hossa a Franzén

SITA|29. jan 2009 o 11:18

Po podpise kontraktu s Henrikom Zetterbergom čaká manažment hokejového Detroitu ďalšia náročná skúška.

DETROIT. Red Wings by si radi udržali dvojicu Marián Hossa, Johan Franzén.

Generálny manažér Ken Holland sa už niekoľkokrát rozprával s agentmi oboch hráčov a dúfa, že k dohode príde ešte pred koncom základnej časti NHL.

"Chceme mať v tíme aj naďalej Mariána a Johana, teraz hľadáme cestu k najlepším zmluvám,“ povedal pre Detroit News Holland. Franzénova cena by mala byť okolo štyroch miliónov dolárov na sezónu, Hossova ešte vyššia. Vlani odmietol lukratívne ponuky a s Detroitom sa dohodol na rok za 7,45 milióna dolárov. Teraz by mohol dostať viac. Trenčiansky odchovanec by sa chcel v klube NHL usadiť na dlhšiu dobu.

Prekvapením by však nebol ani ročný kontrakt. "Chcel by som sa usadiť na dlhšie. Henrik je teraz vybavený a uvidíme, čo sa stane. V Detroite je skvelý klub, výborná partia hokejistov, kde sa človek cíti veľmi dobre. Akoby ste boli členmi veľkej rodiny,“ povedal pre mlive.com Hossa. Okrem slovensko-švédskej dvojice musí Holland riešiť aj budúcnosť ďalších hráčov. Na sezónu 2009/10 má zmluvne podchytených 18 hokejistov, bez kontraktov sú zatiaľ ďalší Slovák Tomáš Kopecký, brankár Ty Conklin, Švéd Mikael Samuelsson či Čech Jiří Hudler.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalšou prioritou Detroitu je Hossa a Franzén