Dacjuk a Lidström budú Detroitu vo finále k dispozícii

TASR|29. máj 2009 o 20:25

Hokejový klub zámorskej NHL Detroit Red Wings sa deň pred začiatkom finálových bojov o Stanleyho pohár proti Pittsburghu Penguines dočkal pozitívnych správ.

Detroit.

V piatok sa totiž na ľadovej ploche v rámci predzápasového tréningu objavili aj rekonvalescenti Nicklas Lidström a Pavel Dacjuk.

Obaja nedávni maródi by sa mali predstaviť aj v úvodnom finálovom súboji, ktorý je na pláne v sobotu. Dacjuk si pritom nezahral v posledných troch zápasoch pre problémy so zranením nohy, kapitán mužstva Lidström musel pre bližšie nešpecifikované zranenie týkajúce sa dolnej polovice tela vynechať dve stretnutia.

Finálový súboj medzi Detroitom a Pittsburghom predstavuje repete minuloročného finále, v ktorom sa napokon tešili hráči "červených krídel". Celá séria je mimoriadne zaujímavá aj pre slovenských hokejových fanúšikov, keďže na oboch stranách stoja slovenskí hráči. "Tučniaci" z Pittsburghu sa budú opierať o služby Miroslava Šatana, na druhej strane patrí k najväčším oporám Marián Hossa. Pre neho je séria o to pikantnejšia, že do Detroitu prešiel pred rokom práve z tímu svojho nadchádzajúceho súpera.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov