Majster sveta dostáva nenávistné správy. Odstrčil súpera, no ten ho prosí o odpustenie

Mathieu van der Poel počas Svetového pohára v cyklokrose.
Mathieu van der Poel počas Svetového pohára v cyklokrose. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|28. dec 2023 o 12:30

Van der Poel čelí nepriazni fanúšikov.

BRATISLAVA. Je to boj. Miestami nepredstaviteľný. Cyklokros je cyklistická disciplína, v ktorej sa spája sila, zručnosť, výbušnosť a technika jazdy. Jazdí sa len v zimnom období a obrovskej popularite sa teší v Belgicku či Holandsku.

Absolútnym suverénom tejto zimy je majster sveta Mathieu van der Poel, ktorý vyhral všetky štyri súťaže. Na Svetovom pohári v Gavere si rovnako ako na predchádzajúcich podujatiach vypracoval rýchlo náskok a viedol.

V závere však pri predbiehaní musel súpera z Kostariky odstrčiť rukou.

Zábery na sociálnych sieťach niektorí fanúšikovia odsúdili. Nepáčilo sa im, že líder a dominantne jazdiaci van der Poel musel vytlačiť outsidera.

Nenávistné správy dostáva kvôli mne, kajá sa

Zábery pôsobili, že van der Poel sa zachoval ako chrapúň a mohol si toto gesto odpustiť. Aspoň tak sa javila celá situácia z televíznych záberov.

Opak bol však pravdou.

Holanďan sa ako líder držal v mieste, kde bola vyjazdená stopa. V momente, keď sa Felipeho Nystroma snažil predbehnúť, súper začal z ramena skladať bicykel a nevedomky ho dával do cesty práve lídrovi.

Hrozila kolízia. Sám Kostaričan po pretekoch priznal, že to bola z jeho strany obrovská chyba a ľutoval, že ohrozil van der Poela.

„Mal ma odstrčiť ešte silnejšie. Najmä kvôli tomu, že za toto teraz dostáva nenávistné správy od ľudí,“ reagoval Nystrom.

„Cítim sa hrozne,“ dodal.

Bol narkoman a žil na ulici

Felipe Nystrom je v cyklokrose exot a má za sebou výnimočne silný príbeh.

Pred 9 rokmi bol bezdomovcom, žil na uliciach, bol závislý od drog a trpel depresiami. Nevidel žiadne východisko a pokúšal sa o samovraždu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Majster sveta dostáva nenávistné správy. Odstrčil súpera, no ten ho prosí o odpustenie