Parádna forma Rogliča. Na Vuelte hneď získal červený dres

Primož Roglič.
Primož Roglič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. aug 2021 o 21:13

Výborne išiel aj český reprezentant.

Vuelta a Espaňa 2021

1. etapa: (časovka na 7,1 km, Burgos - Burgos):

1.

Primož Roglič

Slovinsko

Jumbo-Visma 

8:32 min

2.

Alex Aranburu

Španielsko

Astana - Premier Tech

+ 6 s

3.

Jan Tratnik

Slovinsko

Bahrain Victorious

+ 8 s

4.

Tom Scully

Nový Zéland

EF Education - Nippo

+ 10 s

5.

Josef Černý

Česko

Deceuninck - Quick-Step

+ 10 s

6.

Dylan van Baarle

Holandsko

Ineos Grenadiers

+ 11 s

BURGOS. Slovinský cyklista Primož Roglič sa stal víťazom úvodnej etapy 76. ročníka pretekov Vuelta a Espaňa 2021. V časovke na 7,1 kilometra dosiahol čas 8:32 minúty a o šesť sekúnd zdolal domáceho Alexa Aranburua.

Španiel strávil v "horúcom kresle" pre priebežného lídra veľmi dlhý čas, ale napokon ho o etapové víťazstvo pripravil obhajca celkového prvenstva.  

"Samozrejme, som trochu sklamaný potom, čo som bol tak blízko ku etapovému triumfu. Na druhej strane, Primož Roglič bol dnes najväčším favoritom. Zajazdil som dobrú časovku a musím povedať, že sa mi veľmi páčila.

Milujem krátke a výbušné etapy. V stúpaní, ale aj v záverečnej časti, som sa snažil urobiť maximum. Na dnešný výkon však môžem byť hrdý a myslím si, že je to dobrý štart pre mňa," povedal Aranburu, ktorého cituje aj cycling-info.sk

Roglič potvrdil vynikajúcu formu, pretože na nedávnych olympijských hrách v Tokiu takisto ovládol súboj proti chronometru. Opäť si obliekol červený dres pre lídra Vuelty, ktorý by mal udržať v zajtrajšej šprintérskej etape. 

"Som veľmi šťastný, že mi to vyšlo a že môj výkon stačil na výhru. Dnes to bolo iba sedem kilometrov, ale bolo to dosť ťažké. To víťazstvo je cenné. Od začiatku som šiel úplne naplno. Ani neviem, aký som mal medzičas.

Je to jednoduché - musíte ísť rýchlo a potom ešte zrýchliť. Uvidím, či budem červený dres brániť. Zatiaľ je potrebné, aby som si to užil," povedal Roglič v bezprostrednom rozhovore pre Eurosport. 

Veľmi dobrý výkon predviedol v drese českého majstra Josef Černý. Na Rogliča stratil len desať sekúnd a v celkovom poradí je na piatom mieste. 

Z pretekárov ašpirujúcich na červený dres si najlepšie viedol Aleksandr Vlasov, ktorý po sezóne prestúpi do tímu Bora-Hansgrohe. Obsadil desiate miesto, keď stratil štvrtnásť sekúnd, rovnako ako Austrálčan Michael Matthews. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Parádna forma Rogliča. Na Vuelte hneď získal červený dres