18.07.2024 13:20
18. Etapa
Gap > Barcelonnette
179 km
sport-ground-additional-data
kopcovitý
Victor Campenaerts
Lotto Dstny

Keď uvidel malého syna, rozplakal sa. Priznal, že pri triumfe na Tour hral aj špinavú hru

Victor Campenaerts emotívne prežíval svoje prvé víťazstvo na Tour de France.
Victor Campenaerts emotívne prežíval svoje prvé víťazstvo na Tour de France. (Autor: TASR/Pool Photo via AP)
Miroslav Kováčik|18. júl 2024 o 20:30

Victor Campenaerts dosiahol životný úspech.

BRATISLAVA. Hoci do konca Tour de France 2024 zostávajú ešte tri dni, počas ktorých sa môže všeličo udiať, o titule pre najemotívnejšie víťazstvo je zrejme rozhodnuté.

A nebude to Mark Cavendish, ktorý už v úvodnom súťažnom bloku dosiahol vytúžené 35. víťazstvo, čím stanovil nový rekord najslávnejších pretekov.

V 18. etape preťal cieľovú čiaru ako prvý belgický špecialista na časovku Victor Campenaerts. Ani sa nestihol poriadne vydýchať a už cez videohovor volal so svojou priateľkou Nel. 

Victor Campenaerts volá s priateľkou a synom po víťazstve na Tour de France 2024.
Victor Campenaerts volá s priateľkou a synom po víťazstve na Tour de France 2024. (Autor: TASR/ Pool Photo via AP)

Na displeji mobilu sa objavil ich syn Gustaaf, ktorý sa narodil len začiatkom júna. Campenaertsa to dojalo a neubránil sa slzám. 

V prvom rozhovore po etape priznal, že v tomto roku prežíval ťažké chvíle, no aj vďaka prvému etapového víťazstva na Tour sa všetko na dobre obracia. 

Do hôr aj s tehotnou priateľkou

Belgičanovi sa počas rozhovoru triasol hlas. Myslel najmä na svoju priateľku, ktorá ho každý deň podporuje a nebyť nej, možno by na Tour ani nebol.

"Vyhrať etapu na Tour de France je snom každého cyklistu. Sníval som o tom dlhý čas. Obdobie po klasikách bolo veľmi ťažké. Mal som s tímom ústnu dohodu o predĺžení zmluvy, no potom ma zrazu ignorovali.

Podporu, ktorú som dostal od svojej priateľky, bola úžasná. Bola so mnou deväť týždňov na vysokohorskom sústredení vo vysokom štádiu tehotenstva. Som jej vďačný," povedal 32-ročný jazdec tímu Lotto Dstny. 

VIDEO: Zostrih z 18. etapy Tour de France 2024

Po sezóne Campenaerts zmení dres, hovorí sa najmä o záujme tímu Visma a Movistar. Aj vďaka tomuto výsledku stúpne jeho cena a možno sa do hry o jeho služby pridajú aj ďalšie popredné tímy.

"Je to skvelý spôsob ako ukončiť pôsobenie v tíme. Je to najväčší moment mojej kariéry. Zmenil som myslenie a keď som sa stal otcom, tak sa obloha vyjasnila. 

Začal som sa cítiť dobre na bicykli a dostal som sa na Tour s tímom, ktorý je veľmi motivovaný. Je tu úžasná atmosféra. Toto je čerešnička na torte a dnes budeme oslavovať," povedal. 

Etapu mal vyhliadnutú už dávno

Niekdajší rekordér v hodinovke a víťaz etapy z Giro d’Italia priznal, že pri ceste za svojim životným úspechom hral aj trochu špinavú hru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2024»Keď uvidel malého syna, rozplakal sa. Priznal, že pri triumfe na Tour hral aj špinavú hru