Tím Jumbo má víziu a všetko analyzuje. Iné tímy jazdia viac na náhodu, porovnáva majster sveta

Sepp Kuss a víťazný tím zo španielskej Vuelty.
Sepp Kuss a víťazný tím zo španielskej Vuelty. (Autor: TAR/AP)
Miloslav Šebela|19. sep 2023 o 11:15

Jumbo-Visma má plán až do roku 2030.

BRATISLAVA. Základná vízia vznikla možno dávnejšie, no verejne ju prvý raz manažér tímu Jumbo-Visma Richard Plugge vyslovil pred štyrmi rokmi.  

„Nechceme vyhrať len Tour de France, ale od najbližšej Vuelty na každom z veľkých etapových pretekov bojovať o víťazstvo,“ povedal v auguste 2019. Vtedy v cyklistike mal na etapových pretekoch prevahu tím Ineos (bývalý tím Sky – pozn.).

Po štyroch rokoch je všetko inak. Holandský tím vládne cyklistike. V tomto roku najskôr vyhral Giro, následne Tour a na záver aj Vueltu. 

Nevýrazný posledný týždeň

Už v priebehu sezóny sa na niektorých dresoch objavil motív troch farieb, ktoré symbolizujú víťazov týchto troch GrandTour - ružová, žltá a červená. Teraz sa holadnský tím touto trikolórou hrdo pýši.

„Neočakávam, že sa tohto v budúcnosti znovu dočkáme. Teda aspoň v to dúfam,“ hodnotil výnimočný úspech bývalý majster sveta v časovke Tom Dumoulin.

„Fanúšikovia videli aj napínavejšie ročníky. Na tejto Vuelte sme nevideli veľa súbojov. Posledný týždeň bol nevýrazný až zvláštny,“ reagoval pre holandskú televíziu NOS. 

Trojicu pretekárov z Jumba nedokázal nik zo súperov v poslednom týždni prekvapiť a dostať pod tlak.

Dumoulin bol tri sezóny členom tohto tímu, no sám dúfa, že sa súperi prebudia, aby Jumbo čelilo silnejšej konkurencii. 

„Teraz hrá všetko v ich prospech. Vyšla im celá sezóna aj celá Vuelta. Povedal by som, že v tomto duchu to bude pokračovať ešte niekoľko sezón. Hoci možno v nejakom momente sa rozhodnú najsilnejší jazdci odísť alebo urobí konkurencia pokrok a vyrovnajú sa im,“ hovorí. 

Podľa Dumoulina je za úspechom Jumba správne nastavenie. Je to v spôsobe, akým sa k svojim víziám pristupujú a ako ich napĺňajú.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tím Jumbo má víziu a všetko analyzuje. Iné tímy jazdia viac na náhodu, porovnáva majster sveta