Sila v horách aj podpora pre van Aerta. Jumbo-Visma predstavilo zostavu na Tour

Slovinský cyklista z tímu Jumbo-Visma Primož Roglič.
Slovinský cyklista z tímu Jumbo-Visma Primož Roglič. (Autor: Reuters)
Sportnet|21. jún 2022 o 12:45

Ako vyzerá zostava tímu Jumbo-Visma na Tour de France 2022?

BRATISLAVA. Hoci do začiatku Tour de France 2022 zostáva ešte desať dní a súpisky jednotlivých tímov sa vplyvom rôznych okolností môžu meniť, Jumbo-Visma nič neskrýva. 

V utorok holandský tím ako prvý predstavil osmičku pretekárov, ktorí sa predstavia na najslávnejších cyklistických pretekoch.

"Máme rôznorodé ambície, preto sme sa rozhodli pre jazdcov, ktorí dokážu podať najlepší výkon v rôznych terénoch," povedal športový manažér Merijn Zeeman. 

Jumbo-Visma pošle na Tour aj elitné duo Primož Roglič a Jonas Vingegaard. Lídrom by mal byť olympijský víťaz v časovke, ale jeho o sedem rokov mladší dánsky kolega už vlani dokázal, že ho vie plnohodnotne nahradiť.

Po odstúpení Rogliča nemal Vingegaard slabší deň a v Paríži stál na druhom najvyššom stupienku. Zdolal ho len dvojnásobný šampión Tadej Pogačar.

Obaja potvrdili vynikajúcu formu aj na pretekoch Critérium du Dauphiné.

V záverečnej etape deklasovali súperov a do cieľa horskej etapy prišli ruka v ruke. Dán bral etapové víťazstvo a bývalý skokan na lyžiach zase to celkové. 

V horských etapách im budú pomáhať Steven Kruijswijk a Sepp Kuss, čo ešte znásobuje silu tímu Jumbo-Visma v súboji o žltý dres.

Druhý menovaný Američan je jediný, ktorý figuruje v zostave pre Tour de France napriek tomu, že bol aj na pretekoch Okolo Švajčiarska, z ktorých celý tím Jumbo-Visma predčasne odstúpil.

Samozrejme, v zostave nechýba ani Belgičan Wout van Aert, ktorý sa netají ambíciou získať zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. K tomu by mu mal dopomôcť najmä francúzsky rýchlik Christophe Laporte.

"Wout si tiež zaslúži dostatočnú podporu v honbe za etapovými víťazstvami a zeleným dresom," doplnil Zeeman, ktorého cituje web wielerflits.nl. 

Zostavu dopĺňajú kvalitný klasikár Tiesj Benoot a Nathan Van Hooydonck, pre ktorého to bude premiérová účasť na Tour de France.

Tour de France

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Sila v horách aj podpora pre van Aerta. Jumbo-Visma predstavilo zostavu na Tour