Sagan má už tretí raz covid. Na Okolo Švajčiarska predčasne končí

Peter Sagan v drese francúzskeho tímu TotalEnergies.
Peter Sagan v drese francúzskeho tímu TotalEnergies. (Autor: Reuters)
Sportnet|19. jún 2022 o 12:14 (aktualizované 19. jún 2022 o 12:27)

Slovenský cyklista mal už tretí raz pozitívny test.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan nepokračuje na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dôvodom je pozitívny test na koronavírus, ktorým sa nakazil už po tretí raz. Trojnásobný svetový šampionát o tom informoval na sociálnej sieti twitter.

"V sobotu, po skončení siedmej etapy pretekov Okolo Švajčiarska, mi, bohužiaľ, vyšiel pozitívny test na covid-19. Nemám žiadne symptómy, cítim sa dobre, ale musím opustiť preteky. Ďakujem vám za vašu podporu a budem vás ďalej informovať," napísal Sagan.

Preteky vo Švajčiarsku, na ktorých sa žilinsky rodák dočkal svojho rekordného 18. víťazstva, slúžili pre Sagana ako príprava na Tour de France, ktorá sa začína 1. júla v Kodani.

Momentálne je tak účasť slovenského cyklistu na najslávnejších pretekoch ohrozená. Je takisto nepravdepodobné, že sa o sedem dní zúčastní spoločných majstrovstiev Českej a Slovenskej republiky.

Sagan je tak ďalším pretekárom, ktorý musel z pretekov Okolo Švajčiarska odstúpiť. Pre koronavírus predčasne skončil celý tím Jumbo - Visma a takisto aj napríklad Aleksandr Vlasov z tímu Bora-Hansgrohe, ktorý bol priebežným lídrom pretekov.

Jazdec tímu TotalEnergies sa koronavírusom nakazil tretíkrát a s jeho následkami bojoval aj v tejto sezóne. Pre zdravotné problémy a s tým súvisiaci pokles výkonnosti objazdil v sezóne len 21 pretekárskych dní a vynechal aj monumentálne klasiky Okolo Flámska či Paríž-Roubaix.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Sagan má už tretí raz covid. Na Okolo Švajčiarska predčasne končí