Nechystám sa byť do počtu. Verím, že stále môžem vyhrať, vraví Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Slovenský cyklista Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|23. feb 2023 o 08:00

Na prvých klasikách budú chýbať najväčší favoriti.

BRATISLAVA. Je to ľudské mravenisko. Hranaté obydlia sa na seba tlačia. Miestami sú aj susedné domy na seba nalepené skôr vertikálne ako horizontálne. Akoby toto mesto staval niekto z kociek a ukladal ich na seba.

Ulice medzi barakmi sú úzke a strmé.

Comuna 13 je časť Medellínu, ktorá má temnú históriu. Chudobná štvrť, kde si vybudoval svoje kráľovstvo v osemdesiatych rokoch Palo Escobar. Narkobarón si tu získal tisícky ľudí, ktorým ponúkol ľahký zárobok z predaja drog. 

Dnes sa na prvý pohľad môže zdať, že sa toho veľa nezmenilo, ale z Comuny 13 je štvrť, ktorá láka turistov. A nie pre to, že by chceli vidieť históriu kolumbijskej mafie. Štvrť láka umením, grafittmi, lokálnymi kaviarňami a nezameniteľnou atmosférou. 

Medzi turistami sa tu vo farebnej košeli a štýlovom klobúku objavil aj Peter Sagan. V Medellíne sa v pokoji pripravoval na svoju poslednú profesionálnu sezónu.

Je v najlepšej forme

Možno ukázal cestu pre ďalších profesionálov. Mnohí na jar trénujú v nadmorskej výške na Kanárskych ostrovoch, v Sierra Nevade či v Alpách. Kým v Európe ešte môže byť mrazivé počasie, v Kolumbii je teplo. 

Medellín je v nadmorskej výške 1500 metrov, ale je tesne obkolesený kopcami, z ktorých viaceré majú výšku nad tritisíc metrov. 

Dva týždne sa trojnásobný majster sveta neúnavne pripravoval na svoju poslednú sezónu medzi profesionálmi. Dobíjal baterky pred posledným predstavením. 

„Ak mám byť úprimný, v takej dobrej forme som Petra nevidel roky,hovoril pre magazín Roleur Saganov mechanik Mindaugas Gončaras.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nechystám sa byť do počtu. Verím, že stále môžem vyhrať, vraví Sagan