Privara avizuje viacerých špičkových cyklistov. Bude medzi nimi aj Sagan?

Peter Privara, riaditeľ pretekov Okolo Slovenska a prezident SZC.
Peter Privara, riaditeľ pretekov Okolo Slovenska a prezident SZC. (Autor: TASR)
TASR|4. máj 2021 o 11:49

Preteky Okolo Slovenska sa začnú v Košiciach.

BRATISLAVA. Na 65. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa predstaví až sedem tímov z najvyššej kategórie UCI World Teams. Podujatie odštartuje 14. septembra 2021 v Košiciach a vyvrcholí 18. septembra v Trnave.

Organizátori veria, že tento rok by mal na čoraz atraktívnejšie preteky zavítať aj trojnásobný majster sveta Peter Sagan.

Preteky má v pláne 

Na jubilejnom ročníku sa predstaví dokopy 21 tímov. Z najvyššej ligy potvrdili štart stáli účastníci: belgický tím Deceuninck - Quick Step a nemecká Bora-Hansgrohe, s predbežným prísľubom štartu Sagana.

"Peter bol nahlásený už vlani, ale tým, že sa posunula do nášho termínu Tour de France, tak sme prišli o jeho účasť. Tento rok má opäť v pláne preteky Okolo Slovenska, ale môže sa niečo posunúť.

Nevieme ako dopadne olympiáda a podobne. No ja pevne verím, že jeho premiérová účasť na Okolo Slovenska bude a bude víťazná," uviedol prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

Opäť príde aj Israel Start-Up Nation a Team DSM (doteraz Sunweb). Premiéru na slovenských cestách absolvujú z top tímov pretekári austrálskeho BikeExchange, juhoafrickej stajne Qhubeka Assos a kazašskej Astana Premier Tech.

Na štarte nebudú chýbať ani pretekári tímov Dukla Banská Bystrica, Cycling Academy Trenčín a tiež slovenskej reprezentácie.

Doteraz štartovalo na podujatí najviac päť tímov najvyššej kategórie. 

Prezentácia tímov pretekov Okolo Slovenska 2021.
Prezentácia tímov pretekov Okolo Slovenska 2021. (Autor: TASR)

Vyše 150 miest a takmer 700 kilometrov 

Organizátori rovnako ako v uplynulých rokoch zostavili trať tak, aby sa priblížila nadchádzajúcim majstrovstvám sveta. Tie odštartujú deň po konci slovenského podujatia, 19. septembra vo Flámsku.

Snažili sme sa prispôsobiť etapy, aby boli podobné tratiam na majstrovstvách sveta. Očakávame, že veľa skvelých, špičkových cyklistov tu absolvuje záver prípravy na šampionát," uviedol Privara.

Okolo Slovenska sa začne 1,5 km dlhým prológom v centre Košíc, aj trať 1. etapy bude mať štart a cieľ v metropole východu a dĺžku 151,5 km.

Štartovať sa bude aj pod Spišským hradom (2. etapa, pozn.) a preteky vyvrcholia štvrtou etapou, ktorá má cieľ v centre Trnavy na Štefánikovej ulici.

Program 65. ročníka Okolo Slovenska:

utorok 14. septembra: prológ (Košice - Hlavé nám., 1,5 km)

streda 15. septembra: 1. etapa (Košice - Košice, 151,5 km)

štvrtok 16. septembra: 2. etapa (Spišské Podhradie - Dolný Kubín, 190,4 km)

piatok 17. septembra: 3. etapa (Dolný Kubín - Považská Bystrica, 194,2 km)

sobota 18. septembra: 4. etapa (Trenčianske Teplice - Trnava, 159 km)

Preteky merajú dokopy 696,6 km, navštívia 152 miest a obcí a pretekári absolvujú trinásť vrchárskych a jedenásť rýchlostných prémií.

Líder celkového poradia pretekov získa žltý dres, vedúci pretekár bodovacej súťaže dostane zelený dres, najlepší vrchár bude nosiť bodkovaný dres a najlepší jazdec do 23 rokov v celkovom poradí bude ocenený bielym dresom.

Pre domácich cyklistov je pripravená súťaž o najlepšieho Slováka a po záverečnej etape bude ocenený aj najlepší pretekár do 23 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Privara avizuje viacerých špičkových cyklistov. Bude medzi nimi aj Sagan?