Sagan? Je jedným z najlepších cyklistov našej generácie, vraví skúsený Dán

Dánsky cyklista Michael Morkov na Okolo Slovenska 2022.

Sagan? Je jedným z najlepších cyklistov našej generácie, vraví skúsený Dán

Dánsky cyklista Michael Morkov na Okolo Slovenska 2022. (Autor: Ján Melicher, okoloslovenska.com)
Dánsky cyklista Michael Morkov na Okolo Slovenska 2022.
Dánsky cyklista Michael Morkov na Okolo Slovenska 2022. (Autor: Ján Melicher, okoloslovenska.com)
Miroslav Kováčik|17. sep 2022 o 13:10

Rozhovor s Michaelom Morkovom na Okolo Slovenska 2022.

Počet svojich víťazstiev nepočíta na desiatky, no napriek tomu je cyklistom, ktorého by vo svojej zostave chcel mať každý popredný tím.

V roku 2021 predvádzal s Markom Cavendishom na Tour de France priam učebnicovú spoluprácu a mal veľký podiel na tom, že sa legendárnemu britskému šprintérovi podarilo vyrovnať rekord Belgičana Eddyho Merckxa.

Dán MICHAEL MORKOV nechýba ani na tohtoročných pretekoch Okolo Slovenska, kde sa pripravuje na blížiaci sa svetový šampionát v Austrálii. Pred štartom etapy do Spišskej Novej Vsi si našiel čas aj na média a Sportnetu poskytol rozhovor.

Ste tretíkrát na pretekoch Okolo Slovenska. Môžete porovnať predošlé ročníky s tým súčasným?

Sú to veľmi pekné preteky. V predošlých ročníkoch sme tu boli vždy s iným šprintérom, ale s každým sa nám podarilo uspieť.

Pred štyrmi rokmi sme tu boli s Vivianim, vlani s Hodegom a teraz s Ethanom Vernonom. Sú to pre nás veľmi dôležité preteky z pohľadu vývoja mladých jazdcov, ktorým tu dávame príležitosť.

Aká je podľa vás tohtoročná trasa?

Myslím si, že tento ročník je pomerne náročný. Etapa v Banskej Štiavnici bola ťažká a tá nasledujúca vyzerá ešte náročnejšie. Niektoré z predošlých ročníkov boli skôr rovinaté, a tak neboli veľké rozdiely v celkovej klasifikácii. Samozrejme, vždy to závisí od toho, akí jazdci a aké tímy sem prídu. 

Martin Svrček povedal, že Quick-Step chce na Okolo Slovenska vyhrať všetko. Aké sú však vaše individuálne ciele?

Mojím osobným cieľom je zvíťaziť ako tím. V šprintérskych etapách je moja rola významnejšia, pretože v závere rozbieham šprint.

Samozrejme, snažím sa, aby sme si udržali žltý dres. Zbožňujeme pretekanie a keďže naším sponzorom je spoločnosť janom, tak sme veľmi motivovaní, aby sme dosiahli dobré výsledky na tomto podujatí.

Súčasťou tímu je aj Martin Svrček. Momentálne je jediný Slovák v tíme World Tour a je považovaný za veľký talent. Aký dojem urobil na vás?

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan? Je jedným z najlepších cyklistov našej generácie, vraví skúsený Dán