Cyklistika: Cancellara má pred časovkou najvyššie ambície

Švajčiar Fabian Cancellara.
Švajčiar Fabian Cancellara. (Autor: SITA, AP)
SITA|11. aug 2008 o 12:10

S jedlom rastie chuť a o Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi to platí dvojnásobne. Po tom, čo v sobotu vybojoval v olympijských cestných pretekoch v Pekingu bronzovú medailu.

PEKING 11. augusta (SITA, AFP) - S jedlom rastie chuť a o Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi to platí dvojnásobne. Po tom, čo v sobotu vybojoval v olympijských cestných pretekoch v Pekingu bronzovú medailu, má v blížiacej sa časovke ešte vyššie ambície. Bronz chce 27-ročný časovkársky špecialista povýšiť na zlato.

"Dlho som sa pripravoval na olympiádu. Ziskom bronzu som dokázal, že mám formu a teda najvyššie ambície aj v časovke," uviedol dvojnásobný úradujúci svetový šampión v časovke, známy pre svoju bojovnosť a nezlomnosť aj pod prezývkou Spartacus.

V Aténach v prvej desiatke

Šesťnásobný majster Švajčiarska pred štyrmi rokmi v Aténach v jazde proti chronometru uzatváral prvú desiatku. Teraz chce tú nulu zo svojho cekového umiestnenia vymazať. Stredajšia pekinská časovka bude merať 47,6 km a cyklisti absolvujú dva 23,8 km dlhé okruhy s jedným 12 km stúpaním, známe už zo sobotňajších pretekov s hromadným štartom.

"Neobávam sa, lebo mám lepšie skonštruovaný bicykel ako moji konkurenti," smial sa pri odpovedi na otázku o jeho možnom náskoku pred konkurenciou Cancellara. Jeho hlavnými rivalmi v boji o olympijský primát by mali byť Američan Levi Leipheimer, Austrálčan Michael Rogers, Rus Denis Meňšov, Luxemburčan Kim Kirchen či Brit David Millar.

"Myslím si, že by mi tá časovka mohla vyjsť. Profilom mi vyhovuje, aj keď je pomerne náročná," nechal sa počuť Meňšov. V stredu by na štarte nemal chýbať ani jeden z najlepších časovkárov na svete Cadel Evans. Vzhľadom na jeho zdravotné problémy pred olympiádou sa však Austrálčania budú viac spoliehať na kvality Rogersa. "Vzhľadom na jeho parametre v tréningu vidím v ňom favorita na medailu," uviedol tréner Shayne Bannan.

Štart mužskej časovky je v stredu 13. augusta na programe o 7.30 h SELČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Cyklistika: Cancellara má pred časovkou najvyššie ambície