Vyhral etapy na Tour, na konte má aj monument. Mollema podpísal novú zmluvu

Holandský cyklista Bauke Mollema.
Holandský cyklista Bauke Mollema. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jún 2022 o 16:50

V americkom tíme sa cíti šťastne.

AMSTERDAM. Holandský cyklista Bauke Mollema predĺžil zmluvu s americkým tímom Trek-Segafredo o ďalšie štyri roky. Tridsaťpäťročný pretekár je jeho súčasťou od roku 2015 a nad prípadnou zmenou nepremýšľal.

"Som tu už osem rokov. Od začiatku som sa tu cítil šťastný a stále si neviem predstaviť, že by som bol niekde inde," povedal pre oficiálnu stránku tímu.

Mollema pred pár dňami dokončil svoju jubilejnú 20. Grand Tour v kariére. Na Giro d'Italia obsadil 26. priečku v celkovom poradí, často sa dostával do únikov a v etapách si pripísal jedno druhé a dve štvrté miesta.

Medzi profesionálmi nazbieral 17 víťazstiev. Medzi najväčšie patria triumfy na monumente Okolo Lombardska (2019), klasike v San Sebastiane (2016) a tiež vyhral dve etapy na Tour de France (2017, 2021) a jednu na Vuelte (2013).

"Odkedy som prišiel do Treku, moja úloha sa zmenila. Prišiel som sem ako jazdec na celkové poradie hlavne na Tour, v posledných rokoch som sa zameral na klasiky a teraz naháňam etapy na Grand Tours.

Táto úloha sa mi páči a v tejto fáze kariéry mi aj viac sedí," uviedol Mollema, ktorý bol v celkovom poradí "veľkej trojky" najvyššie na Vuelte (2011) na treťom, na Gire na piatom (2019) a na Tour na šiestom mieste (2013).

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vyhral etapy na Tour, na konte má aj monument. Mollema podpísal novú zmluvu