Cristiano Ronaldo dostal za futbalový lakeť stop na dve stretnutia

TASR|26. jan 2010 o 18:15

Disciplinárna komisia Španielskej futbalovej federácie potrestala krídelníka Realu Madrid Cristiana Ronalda zákazom štartu na dve súťažné stretnutia.

Madrid.

Portugalský legionár udrel v nedeľňajšom ligovom súboji s Malagou lakťom obrancu Patricka Mtiligu a po červenej karte musel predčasne pod sprchy.

Dvadsaťštyriročný rodák z Madeiry dal v spomínanom stretnutí oba góly svojho tímu, ktorý vyhral 2:0 a na vedúcu FC Barcelonu stráca päť bodov. Vedenie "bieleho baletu" je však pripravené odvolať sa voči verdiktu disciplinárky. Madridčania majú pripravený videozáznam zo zápasu FC Barcelona - FC Sevilla, v ktorom Lionel Messi podobným spôsobom atakoval obrancu Marka Valienteho, no vylúčeniu unikol.

"Som veľmi smutný, ale zostávam pokojný. Každý, kto rozumie futbalu, tak vie, že to nebolo na červenú kartu. Vždy sa snažím sústrediť na loptu a nie protihráča. V Anglicku som sa naučil v tomto smere nepodvádzať rozhodcov. Myslím, že by to nebola červená karta nikde na svete, napokon v iných zápasoch som videl podstatne horšie veci," reagoval Cristiano Ronaldo, ktorý dostal červenú kartu aj v decembrovom súboji s Almeriou:

"Vždy sa snažím na ihrisku tvoriť, takže takéto veci ma poriadne dokážu nahnevať. Hovoril som však s Mtiligom a povedal, že nepotrebuje, aby som sa mu ospravedlňoval. Sám neverí tomu, že som ho zranil zámerne."

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Cristiano Ronaldo dostal za futbalový lakeť stop na dve stretnutia