„Conor sa vzdal," myslí si Michael Bisping

Adrián Mečiar|15. okt 2018 o 02:00

Bisping si myslí, že McGregor sa vzdal kvôli vyčerpaniu.

Bývalý šampión strednej váhy Michael Bisping je toho názoru, že dôvodom odklepania Conora McGregora v štvrtom kole hlavného zápasu podujatia UFC 229 bolo hlavne vyčerpanie z náročného zápasu.

Conor McGregor sa po dvoch rokoch mimo oktagon vrátil do UFC, no návrat mu veľmi nevyšiel, keď ho zdolal neporazený šampión ľahkej váhy Khabib Nurmagomedov. Ten si vďaka ukončeniu submissiou pripísal už 27. kariérnu výhru.

Bisping sa vo svojom podcaste Believe you me podelil o svoje pocity z tohto duelu. „Prvé kolo patrilo Khabibovi, no Conor na mňa spravil dojem svojou obranou. Khabibovi trvalo poriadne dlho, kým na zemi vystrel Conorov chrbát. Conor tam robil dobrú robotu, no druhé kolo už bolo omnoho jednoznačnejšie. Khabib ho navyše v úvode skoro knokautoval tou tvrdou pravačkou. Tretie kolo bolo vyrovnané. Oficiálne to rozhodcovia dali Conorovi, no ja neviem. Bolo to dosť vyrovnané, celých päť minút v postoji, avšak Conor nezasiahol ani jeden čistý úder. Nedokázal Khabiba trafiť nejakým významným úderom. Zopár pekných kopov na telo, no inak nič."

Bývalý šampión sa vyjadril aj k úplnému záveru súboja. Brit si myslí, že škrtenie nebolo nasedané perfektne a dalo sa s tým niečo robiť. „Poviem to úprimne, pravda je taká, že Conor sa vzdal. To škrtenie nebolo utiahnuté, nebolo pod bradou. Khabib nezvieral jeho krk. Viem, že neck cranck je veľmi nepríjemný, no ešte to nebolo stratené. Conor však bol príliš vyčerpaný a zničený na to, aby s tým čosi urobil. Bol príliš unavený."

Bisping ale zároveň dodal, že McGregor po náročných troch kolách mal dôvod na to pociťovať známky výraznej únavy. „Zápasili už v štvrtom kole, mal na to právo. Ten duel musel byť vyčerpávajúci. Conor navyše v druhom kole na zemi schytal mnoho tvrdých úderov, Khabib ho takmer knokautoval v postoji. Conor mal právo na to byť vyčerpaný. V takej situácii už ani nepotrebujete, aby bolo škrtenie dokonalé a môže vám to vyjsť."

„Hoci sa Conor unavil, aj tak ma milo prekvapil svojou zlepšenou kondičkou. V minulosti s tým mal obrovské problémy, videli sme to hlavne v odvete s Diazom. Teraz to ale zvládol pomerne dobre, držal sa. V kolách šampiónov už je normálne, že je bojovník unavený, najmä po takom priebehu."

Zatiaľ čo Khabib si pripísal 27. výhru v kariére, McGregor zaznamenal štvrtú porážku. Ako v predchádzajúcich štyroch prípadoch, aj tentoraz bol ukončený submissiou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»„Conor sa vzdal," myslí si Michael Bisping